La percepció de la realitat és subjectiva, i cadascun la transforma segons una sèrie de condicionants que, partint d’un element comú es distorsiona i crea imatges que viuen en el subconscient. Est seria el punt de partida de l’exposició “És quan dorm que veig clar” que Josep Ros penja en la sala “Ramón de Soto de la Fundació Frax (L’Alfàs del Pi) fins al 10 de juliol.

A partir d’experiències pròpies o comunes es desenvolupa una iconografia particular, ajustada a la lectura contemporània i que al mateix temps arreplega part de la tradició iconogràfica i de l’emblemàtica de la pintura clàssica europea. Emmarcat dins del «lowbrow» o surrealisme pop, s’ofereixen escenes inquietants en escenaris teatrals on els personatges interroguen a l’espectador i li conviden a participar en l’escena.

L’obra es basa en gran part als emblemes de Alciatoy la iconología de Ripa, transformant-los i adaptant-los als temps actuals, afegint a més imatges icòniques interpretables perquè l’espectador puga fer una lectura de l’obra.