Un scape virtual titulat “Recupera les claus del teu poble”, creat per a fer més suportable l’aïllament obligatori per aquesta crisi sanitària, és la proposta de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament del Campello. Es tracta d’un joc interactiu que planteja la pèrdua de les claus del poble (que pot implicar la pèrdua de la seua identitat), que no van ser entregades fa més de 100 anys. “La nostra història podria canviar i no les trobem”, animen els organitzadors.

Es tracta d’anar resolent enigmes dia a dia, a partir de hui dimecres, 25 de març, a les 12.00 hores. Cada dia es pujarà un nou enigma a descobrir. “Tindrem a la nostra disposició els xats per a poder treballar en equip, perquè junts ho aconseguirem”, assenyalen els promotors de la iniciativa.

Els participants hauran de revelar els misteris. “Si hem aconseguit descobrir-la, ens portarà l’endemà a la nova pista, i d’elles, obtindrem dades per a aconseguir l’objectiu final”.

La iniciativa de Joventut la posa en marxa a través d’un encàrrec de l’Ajuntament, en el qual informa de la recepció d’una carta anònima que comunica un robatori que ens afecta a tots: Les claus del nostre poble!

“Sabem que els lladres i les claus segueixen ací, per això hem d’afanyar-nos abans que fugen. El poble confia en la seua joventut per a per a recuperar-les, perquè coneix a la perfecció el territori, és valent i intel·ligent”.

Quan acudim al lloc on es guarden les valuoses claus, ens trobem el que sembla la primera pista: dues fotografies amb un text escrit darrere: “per a començar a buscar en aquest lloc us heu de fixar”. Hem de trobar un número de 4 xifres que ens permeta obrir el cadenat i continuar avançant.