El regidor de Joventut, Víctor Ferrández, ha presentat una nova iniciativa impulsada des de la seua àrea i que té com a objectiu donar a conéixer als més joves el parc natural de les Llacunes de la Mata i Torrevella d’una manera lúdica al mateix temps que es consciencia sobre la seua protecció, història i valor mediambiental.

Sota aquesta premissa naix la primera ‘Nature Challenge: Gymkhana Juvenil’, una activitat que es desenvoluparà dissabte que ve 9 de març i que, com ha dit l’edil de l’àrea, “pretén fomentar i afavorir la inclusió i respecte dels joves cap al medi natural”.

Així mateix, es vol “aportar el nostre granet d’arena a la consecució de les metes fixades en els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, especialment amb el número 15, l’objectiu de la qual és el de protegir, restablir i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres”.

La mecànica de la gymkhana consistirà en 15 equips formats per 4 integrants amb edats compreses entre els 18 i els 35 anys. Un requisit que s’ha pres en consideració a l’hora d’inscriure’s és que almenys la meitat dels membres de l’equip hauran de ser residents a Torrevella.

Així mateix, Ferrández ha informat que “la Regidoria de Joventut proporcionarà samarretes de l’esdeveniment, una motxilla, avituallament i un altre material addicional i complementari”.

Els equips participants hauran de presentar-se en el Centre d’Interpretació del Parc Natural el dissabte 9 de març a les 10 hores. La Regidoria de Joventut habilitarà un autobús a la disposició dels equips participants que no puguen traslladar-se pels seus propis mitjans.

Les proves, com no pot ser d’una altra manera, estaran tematizadas amb la història del Parc Natural, posant en valor el respecte al medi ambient. El Parc farà de circuit i els participants, abillats amb un mapa i l’ajuda d’una sèrie de pistes hauran d’anar superant les diferents proves per a aconseguir anar progressant. Una vegada superada cadascuna de les proves s’anirà segellant als equips i hi haurà personal de l’Ajuntament vetlant pel compliment de les normes i les bases. El vencedor serà aquell grup que aconseguisca completar la totalitat de les proves en el menor temps possible.

Ferrández ha explicat que hi haurà un total de tres premis per als tres primers grups classificats. El primer premi consistirà en un viatge a Eivissa per a 4 persones valorat en 201€ per persona. El segon premi consistirà en un viatge a l’illa de Tabarca, incloent el menjar en un dels diversos restaurants de l’illa i una activitat subaqüàtica, amb un valor total de 100€ per persona. El tercer premi consisteix en una ruta ornitològica personalitzada amb els guies del Parc Natural. En total, 1.204 euros en premis, ja que l’últim d’ells és cortesia dels responsables del Parc Natural.

Ferrández ha conclòs la seua intervenció davant els mitjans animant als joves a participar en aquest esdeveniment que pretén conjugar l’oci saludable, alternatiu i preventiu amb la conscienciació sobre la cura i conservació del nostre patrimoni natural.

Les inscripcions es realitzen en el CIAJ en el seu horari habitual. Les bases seran publicades la setmana vinent per a la inscripció formal dels equips, però qualsevol interessat pot acostar-se ja al CIAJ on serà degudament informat.

Ferrández ha finalitzat agraint a la direcció del parc i als treballadors i treballadores per la seua “implicació i col·laboració” així com als tècnics i funcionaris de la Regidoria de Joventut per la seua “incansable labor”.