L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Joventut, organitza l’exposició ‘Exili il·lustrat’ del programa ‘M’importa. Educació en Valors’ de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ). La mostra, que ha sigut presentat hui per la regidora de Joventut, Anabel García, es podrà visitar des del 29 de setembre fins al 8 d’octubre en els Salons Princesa, amb aforament limitat per les normes de seguretat.

‘Exili il·lustrat’ és una mostra de 36 vides plasmades per d’altres il·lustradors i artistes provinents de diferents àmbits, com la premsa o el còmic. Anabel García ha explicat que “en aquesta exposició es rescaten de l’oblit la vida de trenta-sis personatges que són fonamentals per a entendre la història del que va representar la Segona República, la Guerra Civil i l’exili al nostre país”.

L’exposició anirà acompanyada d’una guia didàctica amb les biografies dels personatges que poden resultar molt útils per a explicar les vivències i les històries particulars.

Aquesta mostra es va inaugurar en la Vídeo Game Comic celebrada en la Institució Firal Alacantina (IFA) i l’IVAJ l’ha adaptada com a exposició itinerant. ‘Exili il·lustrat,’ va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural La Nau com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria anònims, que es van veure obligats a abandonar el territori espanyol en acabar la Guerra Civil.

La iniciativa està directament vinculada amb la memòria democràtica i a través de les il·lustracions podem donar a conéixer el nostre passat recent als joves de la nostra ciutat, perquè qui oblida la seua història està condemnat a repetir-la.

L’edil de Joventut ha explicat que “els Salons Princesa compleixen els requisits de seguretat i higiene que s’han de complir per les circumstàncies que travessem amb la covid-19. Vull destacar que, com hem estat fent fins ara, hi haurà un control d’aforament i totes les normes de seguretat que l’esdeveniment requereix”.

La exposición, que será inaugurada el día 29 de septiembre a las 20.30 horas, podrá visitarse de 17.30 a 21.00 horas, de lunes a sábado.