La sisena edició del Festival Internacional de Joves Orquestres impulsat per la Diputació d’Alacant oferirà enguany en la província un complet programa de concerts que reunirà a músics de diversos racons del món. El ADDA, al costat del Auditori Teulada Moraira i l’Auditori de Torrevieja, acollirà les actuacions de les quatre formacions participants.

El diputat de Cultura, César Augusto Asencio, ha donat a conèixer tots els detalls que componen aquest cicle simfònic, el pressupost del qual ascendeix a 65.000 euros i que es desenvoluparà de l’1 al 9 d’agost. “Un de les principals obstinacions de la Diputació és el foment i la divulgació de la cultura i, en aquest cas, a través de la música i d’aquesta trobada de joves promeses volem donar visibilitat al talent i treball d’aquestes formacions i dels seus components”, ha puntualitzat Asencio.

Com en altres edicions, en les quals s’ha treballat amb quatre formacions de diferents formats, enguany el Festival comptarà amb tres orquestres simfòniques i una de càmera. A l’amfitriona Orquestra de Joves de la Província d’Alacant (OJPA) s’uniran la Jove Orquestra Nacional de Tailàndia, l’Orquestra d’Entenimentada Europa Now -amb residència entre Londres i Romania- i la Jove Orquestra de Polònia –de la regió de Pomerania-.

Tal com ha explicat el director de la OJPA, Francisco Mestre, enguany, en el qual s’han rebut més de 35 sol·licituds de tot el món, el concert de clausura tindrà com a protagonista a la jove solista Carla Leurs i inclourà un programa propi. Les quatre orquestres al complet oferiran aqueixa última audició en la qual s’interpretarà el Concert de Violí de Tchaikovsky i la Simfonia Nº1 ‘Tità’ de Mahler.

Al costat d’Asencio i Mestre han assistit a la presentació l’alcalde de Teulada, Carlos Linares, i el Regidor de Cultura de Torrevieja, Domingo Pérez. Tots els assistents han coincidit a assenyalar la qualitat de les orquestres participants en aquest Festival, els concerts del qual seran gratuïts limitats a l’aforament de cada auditori.