La funció que obrirà oficialment la temporada d’hivern-primavera del Chapí, és una coproducció del Teatre Espanyol de Madrid, Traspasos Kultur i La Llave Maestra, dirigida pel mateix Juan Echanove. La cita el divendres 8 de febrer a les 21’00 h.

Corre l’any 1958 i Mark Rothko (Juan Echanove) un dels representants de l’Expressionisme Abstracte, treballa al servei d’un encàrrec milionari: pintar els murals per a decorar l’elitista restaurant novaiorqués The Four Seasons. És el principi de la decadència, encara que el tempestuós creador es nega a admetre que un nou moviment, el Pop Art, aguaita disposat a calcigar el seu llegat tal com la seua generació va fer en el seu moment amb els cubistes que els van precedir. En el seu procés de creació compta amb Ken (Ricardo Gómez) un ajudant que també aspira a ser un gran artista. Durant aqueixos dies, tots dos discuteixen, rabian, s’admiren, es descobreixen… Així ROJO reflexiona sobre l’art, la vida i la mort, tot això sense eixir de les quatre parets de l’estudi del pintor turmentat.

ROJO compta el principi de l’adéu de Rothko, però l’obra és tan emocionant com aquesta frase que ell mateix va escriure: “No pinte les desgràcies que estan per vindre, sinó les desgràcies que ja estan ací”.

L’obra ha sigut guardonada amb sis premis Tony (inclòs el de Millor Obra) i representada al mig món des de Xile fins al Japó. ROJO constitueix el major èxit del dramaturg i guionista John Logan —autor entre altres dels guions de Gladiator, L’Aviador, Skyfall— arribant per primera vegada als escenaris espanyols en aquesta versió de José Luis Collado.

ROJO de John Logan

Traducció: José Luis Collado.

Adreça: Juan Echanove

Amb: Juan Echanove i Ricardo Gómez

TEATRE CHAPÍ DE VILLENA.

DIVENDRES 8 DE FEBRER 2019. 21’00 H.

Entrades des de 14 fins a 18 €. Preus reduïts per a menors de 30 anys i Majors de 65 anys.