Aquest pròxim dimecres 27 d’octubre continuarà, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Orihuela, el VII Cicle de “Trobades amb la poesia”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orihuela, dins de la programació de la “Tardor Hernandiana”.

El cicle, coordinat igual que els sis anteriors celebrats en 2018, 2019, hivern i tardor de 2020, i primavera del present any, per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández, encara que les circumstàncies sanitàries van obligar al trasllat de l’espai per un altre més ampli.

En aquesta sessió recitarà Juan Ramón Torregrosa (Guardamar del Segura, 1955). És llicenciat en Filologia Hispànica per la Universitat Autònoma de Barcelona i doctor en Teoria de la Literatura per la de Granada. Durant més de trenta-cinc anys ha exercit com a professor d’Educació Secundària en diferents instituts, activitat que es troba en l’origen de la seua obra de microrelats, gramaticuentos i altres artefactes verbals Loción de lengua (Màlaga, 2020), finalista dels Premis de la Crítica Literària de la Comunitat Valenciana 2021.

És autor dels llibres de poesia “Sol de siesta” (Granada, 1996), “Sombras del olvido” (Alicante, 2003), “La soledad siguiendo” (Sevilla, 2008), “Cancela insomne” (Alicante, 2013), “Concierto de contrarios” (Granada, 2017, finalista de los Premis de la Crítica Literària de la Comunitat Valenciana), y “Consonante materia” (Cartagena, 2019).

També ha escrit obres de teatre com “Sanchica y Aldonza, mozas andantes”, estrenada per la companyia Yorick Teatre al febrer de 2017, i ha publicat edicions crítiques d’obres Alejandro Casona, Gustavo Adolfo Bécquer, Juan Ramón Jiménez, Gabriel Miró, Miguel Hernández i Federico García Lorca.

Així mateix, és autor d’antologies poètiques per a xiquets i joves com a “Arroyo claro, fuente serena”, “La rosa de los vientos”, “Antología de la lírica amorosa” o “Las cuatro estaciones” totes en l’editorial Vicens Vives, i “Hoy son flores azules. Mañana serán miel”, en col·laboració amb el poeta Antonio Carvajal. La seua última publicació és “Don Carnal y doña Cuaresma y otras historias del Arcipreste”, en l’editorial infantil IGLÚ (València, 2021). És també coautor de diversos llibres de text per a Batxillerat.