La vicepresidenta primera i diputada de Cultura d’Alacant, Julia Parra, ha manifestat el seu desig que s’inicie una nova etapa de relacions amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports després de l’eixida del seu anterior titular, Vicent Marzà, al qual ha acusat “de mantindre una política de greuges cap a la província d’Alacant per les seues escasses inversions culturals”.
Julia Parra ha criticat que l’ex conseller “no haja trepitjat el MARQ en els seus set anys en el càrrec, malgrat ser un dels primers museus de la Comunitat Valenciana i estar entre els primers del país”. Aquesta és, segons la diputada, “una mostra més del seu menyspreu a Alacant, on ha renunciat a desenvolupar una política cultural que ha hagut d’assumir íntegrament la Diputació amb molt d’esforç pressupostari”.
La vicepresidenta ha lamentat que a “Marzà només li haja interessat la inmersion lingüística” i li ha recriminat la seua escassa presència a la província “que no ha visitat molt ni s’ha ocupat de conéixer la realitat dels municipis que no són valencianoparlants”.
La diputada de Cultura ha confirmat que no ha mantingut cap trobada amb el conseller sortint “a pesar que li ho hem sol·licitat per a parlar d’una cosa summament greu com són les mancances culturals que té Alacant per falta d’ajudes en comparació amb les altres dues províncies de la Comunitat Valenciana”.
Julia Parra ha anunciat que demanarà una reunió urgent amb la nova consellera, Raquel Tamarit, amb qui ja ha mantingut trobades en anteriors ocasions per a tractar del problema generat per la falta d’inversions de la Generalitat. “Espere que a partir d’ara es creen noves vies de diàleg i es puga arribar a bon port pel que fa al greuge cultural que portem patint molts anys i perjudica a tots els ciutadans d’aquesta província”.
La diputada s’ha mostrat esperançada a «aprofitar última oportunitat d’esmenar una situació de discriminació històrica que ha d’acabar».