La vicepresidenta i titular de Cultura de la Diputació d’Alacant, Julia Parra, ha demanat al tripartit d’esquerres que governa la Generalitat Valenciana “que reflectisca en els pressupostos autonòmics de 2023 un compromís major i realista amb la cultura alacantina amb recursos suficients que realment ens igualen amb València i Castelló i acaben amb el greuge que patim”.
Sobre el recent anunci d’inversions autonòmiques en dues de les institucions més destacades de la Diputació, el MARQ i el ADDA, Julia Parra ha manifestat que “m’alegra que hagen reaccionat després de la nostra insistència i tenacitat, encara que si ens hagueren consultat sabrien que la major necessitat està en els nostres municipis”.
La diputada ha plantejat “treballar en una proposta que millore l’oferta cultural en tota la província i que no es limite només a tindre sucursal de l’IVAM a Alcoi”. En aquest sentit, ha exigit “aconseguir els nivells de compromís adquirits amb les altres dues províncies, respecte a les que encara estem molt lluny, a milions d’euros de distància”.
La vicepresidenta ha lamentat, a més, que la proposta autonòmica “arriba precisament en un any electoral, amb clars tints electoralistes, però no arriba a cobrir les necessitats d’Alacant”.
Sobre la quantitat destinada al MARQ, la diputada provincial ha apuntat que “són només 30.000 euros més per a un dels millors museus arqueològics del nostre país, una aportació que a més costa molt que arribe cada any”. La titular de Cultura ha recordat que en aquesta institució “encara estem esperant que designen a un patró en representació de la Generalitat, un gest de menyspreu incomprensible”.
Julia Parra s’ha compromés “a mantindre una inversió cultural significativa en els pressupostos de la Diputació del pròxim any molt necessària per a pal·liar les mancances d’altres administracions, a les quals continuarem reclamant que Alacant deixe d’estar a la cua en finançament, una causa que defensarem aquesta vesprada en la manifestació convocada per a reclamar més recursos per a aquesta província”.
Així mateix, la responsable provincial ha demanat cautela amb els anuncis “que hui dia són només una proposta que ha de ser aprovada en Les Corts, el que esperem és que no es diluïsca pel camí, al contrari, li demanem al Botànic que reflexione i millore significativament la seua aposta per Alacant i els seus municipis”.