Aquest pròxim dimecres 18 de novembre, continuarà, a les 19.30 hores, a la Biblioteca Pública Municipal “María Moliner” d’Oriola, el Cicle de “Trobades amb la poesia a la Casa Natal de Miguel Hernández”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Oriola, dins de la programació de la “Tardor Hernandiana”.

La declaració de l’estat d’Alarma el passat 14 de març va obligar a cancel·lar part de l’IV Cicle de les “Trobades”, que es reprenen en un espai diferent a causa de les condicions imposades per les autoritats sanitàries. També s’oferirà el V Cicle.

El cicle, coordinat igual que els quatre anteriors celebrats en 2018, 2019 i hivern del present any 2020 per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández.

En aquesta sessió recitarà Julián Montesinos Ruiz, nascut a Alacant en 1963. Resideix a Elx, on exerceix com a professor en l’IES “Misteri d’Elx”. És doctor en Filologia Hispànica i ha sigut professor associat de Didàctica de la Llengua i la Literatura en la Universitat d’Alacant. En 2003 va llegir una tesi doctoral sobre plans lectors i foment de la lectura en l’àmbit educatiu. Ha col·laborat amb les editorials SM i Casals en projectes sobre literatura juvenil.

Ha publicat quatre llibres de poesía “Paisajes y desconciertos” (Premio Bahía, de Algeciras, 1993), “Accidental ternura” (Premio Gerardo Diego, de Tomelloso, en 2008) y “Vivir al fin” (Premio Adolfo Utor Acevedo, de Denia, en 2012). I en 2020, ha sigut editat el que és de moment el seu últim llibre de poemes, “La vida en ámbar” (Pre-Textos), Premi Vila de Cox.

En 2011 va veure la llum la seua novel·la “Pintaré un grafiti en tu corazón” (Edimáter). En 2020 ha publicat la seua nova novel·la juvenil titulada “Tejoqui i Chavalicu” (Editorial Sansy), obra en la qual a partir d’una recreació de “El Quijote” es narren unes aventures plenes de valors positius com l’amistat, l’amor i l’afany de saber. Els seus poemes i contes han sigut premiats en més de trenta certàmens literaris, entre els quals sobreïxen el Premi del Tren de Poesia “Antonio Machado” (2005) i el de relat “Tierra de Monegros” (2006). Ha col·laborat en diverses revistes i periòdics, com en “Arte y Letras” del diari “Información”. Actualment publica unes ressenyes en el seu blog “Un espacio para el emoción” (http://dontejoquidelapanza.blogspot.com.es), que més que textos de crítica literària han de ser considerats breus comentaris d’un diari de lectures.

Entén la poesia com una eina d’indagació en la dimensió emocional de la vida, en l’essencial de l’ésser humà.