La regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Ibi organitza per a dissabte que ve 11 de desembre el Festival Jove Urbà d’Ibi: “Et falta carrer”. Dirigit a joves i adolescents i a totes aquelles persones que vibren amb l’art i la cultura urbana, comptarà durant tota la jornada amb diferents tallers, demostracions i actuacions musicals entorn del skate, el grafiti o la música urbana actual i tindrà com a convidat especial al raper alacantí Arkano i a la jove promesa del skate, Rafa Bocanegra.

L’esdeveniment jove tindrà lloc en el pàrquing del Skatepark “Ignacio Echeverría. Heroi del monopatín” d’Ibi, en el qual es muntarà una carpa de 1.000 m². L’entrada a totes les activitats i concerts que es realitzen durant tot el dia serà gratuïta.

El festival tindrà el seu inici a les 11.00 h amb l’obertura de portes i, des d’aqueix moment fins a les 17.00 h, hi haurà exhibició de grafitis. D’11.30 h a 12.45 hi haurà Taller de Skate Infantil, de 6 a 12 anys, i de 13.00 h a 14.15 h també hi haurà un altre per a joves i adults. Tots dos es realitzaran amb inscripció prèvia, ja que hi ha límit de participants en cada grup. Les persones interessades hauran de realitzar la inscripció en el CIJ- Centre d’Informació Juvenil d’Ibi o telefonant al 965550272, de 9.00 h a 13.30 h i de 17.00 h a 20.00 h.

A la vesprada, a les 17.00 h, el jove promesa de skate, campió d’Espanya i membre de la Selecció Espanyola de Street, Rafa Bocanegra, realitzarà una exhibició en el skatepark, i a les 20.00 h, els assistents podran gaudir de l’espectacle Tic-Toc Party, un xou en el qual s’interactua amb cantants en directe i ballarins i en el qual es comptarà amb una pantalla LED on es projectaran les coreografies més conegudes, així com als participants que millor ballen. La música pop, reggaeton, trap, pop llatí i música urbana, entre altres, jugaran un paper molt important en aquest esdeveniment.

Finalment, i per a finalitzar la jornada en gran, a les 23.30 h, actuació del raper alacantí ARKANO. Campió internacional 2015 de la Xarxa Bull Batalla de Galls, col·laborador d’artistes com Alejandro Sanz, Melendi, Rosana, Love of Lesbian o Café Quijano. Presentador de Projecte Arkano (TVE) i Ritme urbà (La 2) i col·laborador de programes com La Veu Kids (Antena 3), Batega motiv (Movistar+), I no et perdes res (Europa FM), La Finestra (Cadena Ser) o Màster Xef Celebrity (Espanya). A més de dinàmiques de freestyle es podrà escoltar cançons del seu nou projecte musical «Match».

Nuria Guillem, regidora de Joventut de l’Ajuntament d’Ibi, declara que “estem especialment contents amb la possibilitat de celebrar aquest esdeveniment urbà orientat als joves, ja no sols per les possibilitats culturals que ofereix, sinó pel molt que es mereix la joventut poder demostrar que també gaudeixen i es diverteixen d’una forma sana i responsable. Poder complir amb les mesures sanitàries era una prioritat i, comptant amb això, poden realitzar-se esdeveniments com aquest en el qual entra l’art, la música, l’esport i moltes de les coses que hui dia giren entorn dels nostres joves i entorn de les famílies. Al cap i a la fi, l’important és saber entendre’s aprenent noves formes de comunicació”.