Continuen les propostes de dansa que el Teatre Chapí ha programat per a aquesta tardor dins del projecte Dansa a Escena 2021. En aquesta ocasió, el col·lectiu basc Óssa+Mujika ens presenta la seua producció més ambiciosa i reeixida “Kenophobia”, espectacle que va ser seleccionat per a formar part del prestigiós festival Dansa València 2021 i va tancar el Festival Madrid en Dansa la passada primavera. La cita: el divendres 26 de novembre a les 20’30 h.

De la trobada artística entre Jaiotz Óssa i Xabier Mugica ha nascut aquesta proposta de dansa contemporània. La suma dels seus dos mons creatius, és la que els permet narrar totes aqueixes històries visuals, recollint les imatges que ronden als seus caps, donant-los forma i sentit i portant-les per fi a escena utilitzant tant el moviment com el format audiovisual, i la música electrònica del Dj Koze – XTC.

En Kenophobia els blaus són molt blaus. La llum natural no ho és, i els ballarins recreen una realitat falsa construïda amb retalls inservibles de felicitat. Tot succeeix sota un cel buidat, insistentment blau i idíl·lic per a la majoria, però que es converteix en una gran tragèdia per a un kenofóbico. “La festa ha acabat, la gent ha marxat i tot està buit. És llavors quan comence a sentir la por”. En el camp dels diferents tipus de fòbies, existeixen aquelles en les quals es té un temor irracional i irrefrenable davant situacions concretes, com és el cas de la kenofobia, que significa por al buit. És una por directament relacionada amb la por a la soledat.

Durant els cinquanta minuts que dura la proposta, cadascun dels personatges ens mostrarà les seues pors i inseguretats, arribant a ser capaces de cridar els seus traumes i celebrar-los davant el públic. Kenophobia és una obra on les imatges estan carregades de simbolisme, en el qual predomina el llenguatge físic i el moviment dinàmic i enèrgic.

Aquesta proposta ha sigut inclosa en el programa FIC 2021 (Front d’Iniciatives Contemporànies) organitzat per la Casa de la Cultura la setmana del 25 al 28 de novembre.

KENOPHOBIA

Adreça: Jaiotz Óssa + Xabier Mujika

Dramatúrgia i escenografia: Jaiotz Óssa

Intérpetes: Oihana Varela, Noel Quintela i Jaiotz Óssa

Duració: 50 minuts sense descans

Entrades des de 6€

Divendres 26 de novembre 2021. 20’30 hores.

TEATRE CHAPÍ.