Una nova edició del cicle “Momentos Alhambra” de Cerveses Alhambra, va arrancar ahir en el Teatre Principal amb l’actuació de Kiko Veneno. L’artista va interpretar les seues cançons en un format íntim i pròxim per a un públic que la va acompanyar sobre el mateix escenari, i va gaudir d’una experiència musical única i exclusiva. Les següents cites del cicle tindran com a protagonistes a Georgina (26 de febrer), La Habitación Roja (1 d’abril) i Zenet (6 de maig), els dos últims amb totes les entrades esgotades.
La presentació de “Momentos Alhambra” als mitjans va tindre lloc en l’hall del Teatre, en una roda de premsa a la qual van assistir María Dolores Padilla, subdirectora del teatre; Madi Ortega, en representació de la promotora Meet&Live; el propi Kiko Verí i Joana Alonso, Brand Manager de la marca.
Durant la seua intervenció, Padilla es va referir a la iniciativa musical de Cerveses Alhambra com “Una experiència

Rueda de prensa. Foto: Juanjo Cervetto

Rueda de prensa. Foto: Juanjo Cervetto

única i inoblidable on l’artista i l’espectador comparteixen el mateix espai, l’escenari més emblemàtic d’Alacant. Sentir la música des d’una altra perspectiva, viure les emocions de l’artista, fan d’aquests concerts una cita imprescindible dins de la nostra programació.”
Per part seua, Madi Ortega va explicar que “crear i dur a terme aquest projecte ha sigut una mica totalment enriquidora per a nosaltres i creiem que també per a la programació a la ciutat. Sentir en cada concert d’aquest cicle com a públic i artistes es gaudeixen mútuament, ha sigut una de les majors satisfaccions que hem tingut com a promotores.”
Alonso va posar l’accent principalment que “el cicle és el reflex de la passió de Cerveses Alhambra per la música, un art que no segueix convencionalismes, que promou els millors talents i que valora els processos creatius acurats, basats en la dedicació i el mestratge.”
A les 20.00 hores es van obrir les portes de la “Entrada d’Artistes” que donen accés directe a l’escenari del teatre, amb unes butaques orientades cap a la intèrpret i la platea com a teló de fons. Una vegada dins, els assistents al concert van gaudir de les varietats de Cerveses Alhambra en una benvinguda que va donar pas a una trobada en directe, amb el propòsit de conéixer de primera mà la inspiració que ha portat a Kiko Veneno a desenvolupar els temes del seu últim disc. En aquesta entrevista informal en la qual el públic també va intervindre amb les seues preguntes, es van revelar algunes anècdotes, els gustos personals i el recorregut professional de l’artista.
Kiko Veneno (1952, Girona) porta més de quaranta anys creant cançons. El seu primer disc ‘Veneno’ (1977) creat al costat dels germans Amador i la seua participació en ‘La llegenda del Temps’ de Camarón (1982) va suposar una fita que va marcar una nova manera d’entendre i d’interpretar el flamenc fusionat amb altres estils musicals.
Creatiu i difícil de classificar, l’univers musical de Kiko Veneno es compon de diferents sons que van des del electropop al rock melòdic, passant pel pop amb aires africans, el pop tropical o el flamenc mestís. El seu últim disc ‘Barret trencat’ (2019) va sonar en el Teatre Principal d’Alacant ajunte algunes de les seues cançons més emblemàtiques per a un públic entregat.

Els assistents, acomodats en el mateix escenari, van poder veure i sentir el mateix que l’artista durant la seua actuació. Aquesta és la singularitat de “Momentos Alhambra”, un cicle que permet descobrir de prop i amb els cinc sentits aquells detalls dels artistes i de les seues creacions que escapen a simple vista davant els nostres ulls.
Després de l’actuació, la signatura de discos i una nova degustació de Cerveses Alhambra van completar l’experiència.
A través de “Momentos Alhambra”, Cerveses Alhambra cerca acostar el millor de l’escena musical, creant experiències que transcendeixen el quotidià per a convertir-se en úniques. Artistes de la talla de Second, Mikel Erentxun, Soleá Morente, Xiquets Mutants, Rufus T. FireFly, Funambulista, Anni B. Sweet, Neuman, Morgan, Varry Brava, Marwan, La Bien Querida, Alba Molina, Fredi Leis, Delafé i Enric Montefusco han sigut les propostes musicals que ja han passat per l’escenari del Teatre Principal d’Alacant.
Cerveses Alhambra busca reinterpretacions autèntiques que permeten gaudir sense pressa de cada concorde de les millors peces sonores. Perquè a vegades necessitem parar, observar i escoltar amb calma el que ens envolta per a ser capaces de sentir l’imperceptible. Perquè hi ha coses que no es poden explicar, cal sentir-les.
Les dates dels pròxims concerts programats en el Teatre Principal d’Alacant són les següents:

 

Georgina

 

 26 DE FEBRER

 

 

La habitación roja

 

01 D’ABRIL

 

 

 

Zenet

 

06 DE MAIG

 

HORARI DE CONCERTS
20.00 h. Obertura de portes
20.30 h. Entrevista en directe
20.45 h. Inici del concert

Vídeo: Mari Carmen Renart