L’escenari del Teatre Castelar acull a partir del pròxim cap de setmana la 14a edició de la Mostra de Teatre Amateur d’Elda, organitzada per la Regidoria de Cultura en col·laboració amb Carasses Teatre i la Federació de Teatre Amateur. La regidora de Cultura, Rosa Vidal, al costat de Sacra Lleial, una de les actrius de Carasses Teatre, ha donat a conéixer la programació d’un certamen que continua creixent any rere any.

Rosa Vidal ha destacat que “aquest certamen continua creixent i va adquirint importància any rere any, tant pel nombre de companyies que volen participar com pel nivell d’aquestes. Des de l’Ajuntament d’Elda continuarem impulsant-lo i per a nosaltres és una satisfacció enorme que la Mostra de Teatre Amateur s’haja consolidat dins del panorama nacional”.

Sacra Lleial ha explicat que “cada any resulta més difícil seleccionar les obres que participaran per la qualitat i per la quantitat de grups que s’animen a participar en la mostra. Hem rebut unes 90 obres, de les quals hem seleccionat cinc més l’estrena de Carasses”.

La Mostra arranca divendres que ve a les 22.00 hores amb la comèdia ‘24-F’, representada per Almadrava Teatre, del Campello. Està ambientada en una restaurant el dia després de l’intent de colp d’Estat. El dissabte, a les 20.00 hores, es representarà ‘La vinya’, a càrrec de Paraskenia Teatre, de Talavera de la Reina, que és una comedio sobre el retrobament de dos germans. El programa del cap de setmana es completa el diumenge a les 19.00 amb ‘Érase una vegada’, un drama representat per Font Visca Teatre, d’Ibi.

El següent cap de setmana es representaran altres tres obres: el divendres, a les 22.00 hores, arriba la companyia Teatre en Construcció amb ‘Huanita’, una obra divertida de Marcos Altuve sobre una família d’emigrants italians a Veneçuela. El dissabte a les 20.00 hores es representarà un clàssic: “La Casa de Bernarda Alba’, de Federico García Lorca, a càrrec del Taular Teatre. Finalment, el diumenge a les 19.00 hores Carasses Teatre estrenarà l’obra ‘La Pensió’, de Daniel Gil.

Durant la presentació del certamen, el mateix Daniel Gil i una de les actrius de Carasses Teatre han realitzat una ‘perfomance’ en la qual han interpretat a dos inspectors de la SGAE.