Finalment la 18a edició de la Mostra de Teatre de l’Alfàs se celebrarà, encara que s’ha vist reduïda de dues setmanes a dos dies: el divendres 30 d’octubre a les 20.00 hores a l’auditori de la Casa de Cultura amb ‘La Fuerza del Cariño’, versionada i dirigida per Magüi Mira, amb la interpretació de Lolita Flores, Luis Motola, Antonio Hortelano i Sara Moraleda. I el dissabte 31 d’octubre, a la mateixa hora i en el mateix escenari ‘Trigo Sucio’, de l’autor David Mamet, dirigida per Carlos Rubio i interpretada per Nancho Novo, Eva Isanta, Norma Ruiz i Fernando Ramallo.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, Manuel Casado, ha manifestat la seua satisfacció per poder mantindre aquesta edició de butxaca, entre moltes altres raons “perquè la cultura és necessària, estem parlant d’un sector molt castigat per la pandèmia del coronavirus, i almenys es podrà celebrar la 18a Mostra de Teatre de l’Alfàs amb un planter magnífic de professionals, i finalment estarà en el nostre municipi l’actor Nancho Novo per a rebre el merescut homenatge a la seua trajectòria professional”.

Les entrades ja estan a la venda des del dijous 15 d’octubre, poden adquirir-se a través de Instanticket, o en la taquilla de la Casa de Cultura en horaris de demà de 09.00 hores a 13.00 hores, i de vesprada de 17.00 hores a 19.00 hores. No hi ha bons, el preu és de 12 euros, excepte joves i jubilats que hauran d’abonar per la entrada10 euros. Donades les circumstàncies, el protocol de sanitat i seguretat estableix un aforament del 65%, amb capacitat limitada a 270 butaques, “i és que l’auditori de la Casa de Cultura s’ha adaptat a la nova realitat, amb reducció d’aforament i mesures de seguretat d’accés com, presa de temperatura, entrades nominatives i ús de màscara durant tot el temps que es romanga en el recinte”.

La 18a Mostra de Teatre premiarà la trajectòria professional de l’actor i cantant Nancho Novo, a qui concedirà el preuat ‘Pi d’Honor’ en la gala de clausura, el dissabte 31 d’octubre, després de la posada en escena de la comèdia de David Mamet ‘Blat Brut’, dirigida per Juan Carlos Rubio, i interpretada per l’homenatjat al costat d’Eva Isanta, Norma Ruiz i Fernando Ramallo. Nancho Novo s’uneix així al selecte club d’homenatjats per la Mostra de Teatre de l’Alfàs, amb l’emblemàtic ‘Pi d’Honor’: Concha Velasco, José Sacristán, Emilio Gutiérrez Caba, Juan Echanove, Juan Diego, María Luisa Merlo, Beatriz Carvajal, José Sancho, Lola Herrera, Nati Mistral, Arturo Fernández, María Fernanda d’Ocón, Nuria Espert, Amparo Rivelles, Verónica Forqué, José Luis López Vázquez, i Gabino Diego. El regidor Manuel Casado ha destacat la seua participació en més de 30 obres teatrals, com a autor i director de moltes d’elles.

Una Mostra que s’encarregarà d’inaugurar Pentación Espectacles amb l’obra ‘La Fuerza del Afecto. Una aposta segura amb Lolita Flores, Luis Mottola, Antonio Hortelano i Marta Guerras. Aurora la mare perfecta i tímida, vídua; Emma és la seua filla rebel i entranyable, el professor maldestre i seductor, i l’astronauta excèntric i faldiller, són els quatre éssers, que malgrat les seues grans diferències, celebren la vida de cada dia. La celebren amb humor, llàgrimes, ironies, enutjos, crits i riures…

Nancho Novo ‘Pi d’Honor de Teatre 2020’

Combina la seua carrera d’actor amb la de cantant, Nancho Novo va estudiar art dramàtic i dansa a Madrid, començant la seua popularitat com a monologuista en ‘El club de la comèdia’. Compta amb una àmplia carrera, destacant els seus papers cinematogràfics en la dècada dels 90, participant en pel·lícules com a ‘Tierra’ de Julio Médem o ‘La flor de mi secreto’ de Pedro Almodóvar o en el rodatge de ‘Los amantes del círculo polar’ en 1998. En televisió ha treballat en moltes sèries populars com ‘Fariña’, ‘El ministerio del tiempo’ o ‘Cuéntame cómo pasó’.

El 31 d’octubre Novo recollirà el ‘Pi d’Honor’ de la Mostra de Teatre de l’Alfàs del Pi, serà després de la posada en escena de ‘Trigo sucio’ una reeixida comèdia de David Mamet. Més enllà del moviment #MeToo de rebuig als abusos sexuals a dones, el propi Mamet recalca que ‘Trigo sucio’ és ‘una comèdia’, gènere del qual afirma que “no és més que una tragèdia girada 90 graus”.