L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla ha presentat la 31ª edició del programa Aula Abierta amb una oferta d’un centenar d’activitats a desenvolupar de novembre de 2018 a juny de 2019. Les activitats es realitzaran en diferents espais municipals distribuïts en diferents zones de la ciutat; El Centre Municipal de les Arts, cinc Aules de Cultura, un Centre Comunitari, i set partides rurals.

Padilla ha destacat «la varietat d’activitats programades per als pròxims mesos, amb les quals la regidoria vol acostar la cultura a tots els barris de la ciutat». «Estem segurs que aquesta nova edició tornarà a ser un èxit, ja que es tracta d’un dels programes més reclamats pels alacantins».

AULA ABIERTA és un programa d’activitats culturals, que compleix en aquesta edició 31 anys d’existència de forma ininterrompuda en el municipi d’Alacant, que està dirigit a persones majors de 16 anys. Les seues finalitats són acostar a la ciutadania alacantina major de 16 anys, la possibilitat de conèixer diferents aspectes i disciplines culturals. També pretén afavorir la creació d’un espai de trobada i convivència intergeneracional i intercultural, en el qual es puga establir un intercanvi d’opinions i experiències.

Els objectius generals del programa són:

  • Presentar una oferta cultural descentralitzada en els diferents districtes del terme municipal.
  • Donar a conèixer diferents recursos i aspectes culturals de la ciutat, per a l’aprofitament de la població alacantina.
  • Presentar una oferta d’activitats formatives que arribe al màxim nombre de ciutadans
  • Oferir una proposta de formació no reglada complementària a la qual es genera des d’altres sectors socials i econòmics en les següents àrees:

Arts literàries.

Arts escèniques ( teatre, dansa, ball, etc.)

Arts musicals

Arts tradicionals

Arts Visuals ( artesania, expressió plàstica, fotografia, etc)

Art , Història, patrimoni i memòria

Educació Ambiental.

Salut i desenvolupament personal.

Tecnologia per a la informació i la comunicació.

 

Aula Oberta oferta al voltant de 4000 places. D’una banda, 1509 places per a 72 cursos; aquests suposen el 85 % del total d’activitats programades en aquests moments. La durada dels cursos oscil·la entre cursos curts de 10-12 hores i cursos mes llargs de mes de 50 hores, i per una altra 855 places per a les 11 activitats complementàries, que consten d’una sola sessió d’entre 1 i 4 hores. L’accés a les mateixes és gratuït i les places es cobreixen per ordre d’inscripció.

Enguany destacarem com a novetat entre les activitats Complementàries el “Club de Cinema” que es tracta d’una posada en comú i anàlisi temàtica en grup d’una pel·lícula que prèviament diferents persones pel seu compte han visionat, tot açò coordinat per una monitora especialista. Aquest primer cicle tractarà sobre “Sexualitat i discapacitat” i es realitzarà en col·laboració amb la Concejalia d’Igualtat.

Com a complement existeixen 35 places en itineraris urbans, 280 places en xarrades- debat, 60 places en els clubs de cinema i 480 places en Audicions Musicals Didàctiques.

A aquestes quantitats cal sumar les places que s’oferisquen en xarrades, itineraris urbans, club de cinema i audicions musicals en els mesos de Gener a Juny del 2019. Així com possibles cursos que es puguen oferir.

Entre els cursos destaquem com a novetat :

  • Taller d’escriptura creativa: poesia. Fins ara solament s’havien realitzat cursos sobre narrativa
  • Taller de memòria de barri. Amb aquesta activitat pretenem Recopilar històries i llegendes oblidades del barri, recuperar la memòria individual i col·lectiva del veïnat mirant cap al barri desitjat per al futur. Es realitzaran 3 edicions. Una en el centre tradicional, una altra en el barri Verge del Remei i una altra en els barris Florida-Babel-Ciutat de Asis.
  • Cown l’humor com a camí es tracta d’un taller pràctic en el qual es pretén Participar de l’humor, despullant-nos dels nostres vestits i mostrant-nos accessibles, vulnerables, enutjats/as, disponibles, locuaces, tristos…però sobretot reals. Aquest curs també es realitzarà amb la col·laboració de la Concejalia d’Igualtat.

Sistema d’inscripció.

Existeixen dos processos d’inscripció diferents en els cursos segons siguen:

  • Cursos de pagament per taxa pública

Inscripcions. Es realitzen per mitjà de la web municipal http://www.alicante.es/es/contenidos/aula-abierta i s’activarà des del divendres 5 d’octubre a les 9:00h fins a les 9:00h del dimarts 16 d’octubre.

Per a accedir a aquests cursos el procés és sol·licitar des d’aquesta mateixa web les activitats que es desitgen realitzar (un maximo de 3), posteriorment es realitza un sorteig de places i s’adjudiquen les mateixes.

Una vegada obtinguda la plaça s’ha de realitzar el pagament de la taxa publica entre l’el 18 i el 25 d’octubre.

 

  • Cursos per pagament directe al monitor

Inscripcions. Es realitzen per mitjà de la web municipal http://www.alicante.es/es/contenidos/aula-abierta i s’activarà : des del divendres 5 d’octubre a les 9:00h fins a les 9:00h del dimarts 16 d’octubre.

Per a accedir a aquests cursos el procés és sol·licitar des d’aquesta mateixa web les activitats que es desitgen realitzar (un maximo de 3), posteriorment es realitza un sorteig de places i s’adjudiquen les mateixes.

Una vegada obtinguda la plaça s’ha de realitzar el pagament de la taxa publica entre l’el 18 i el 25 d’octubre.

ASSISTÈNCIA A les INSCRIPCIONS.

Per a la població que no disposa d’accés a Internet o té dificultat per a realitzar la inscripció, oferim la possibilitat de realitzar la inscripció de forma autònoma o tutoritzada en el Centre Municipal de les Arts. Plaza Quijano, 2) Telf. 965.14.71.60. de dilluns a divendres de 10:30 a 12:30 i de 17:30 a 20:30.

Tota la informació en www.alicante.es