Del 27 al 29 de març de 2020, els carrers i places del centre històric de Petrer tornaran a acollir la trobada d’artistes de carrer, ArtenBitrir, que enguany aconsegueix la seua huitena edició, tal com han anunciat aquest matí Anna Alba i Raquel Villora, integrants de l’equip organitzatiu del festival, als qui ha acompanyat el regidor de Cultura, Fernando Portillo.

“Apostem pel futur com una reflexió sobre cap a on volem arribar”, ha explicat Anna Alba, referint-se a la temàtica d’aquesta huitena edició, “el futur”, puntualitzant que “volem fer una reflexió sobre el futur que volem i el que no volem i aqueix futur és el que construïm hui dia”. En aqueix sentit, Alba s’ha referit a les paraules de l’escriptor de “El Petit Príncep”, Antoine de Saint-Exupéry, de “no es tracta només de preveure el futur, sinó de fer-lo possible”.

Alba també ha indicat que, fins al passat 15 de gener, data límit de presentació d’actuacions per a formar part del programa oficial, es van rebre un total de 136 propostes, amb un important increment de propostes de dansa respecte a anys anteriors. “En aquest moment ens trobem en el procés de selecció per a triar les 15 companyies que formaran part del programa oficial”. A més, com a novetat enguany, el programa de mà també inclourà un apartat “off”, amb al voltant de 15 propostes “off” programades. “I, a part, el off del off, és a dir, l’art espontani que sorgeix als carrers”, ha afegit Alba.

Per a Fernando Portillo, regidor de Cultura, Portillo “ArtenBitrir és una fita de referència en el calendari dels veïns i veïnes de Petrer i molta gent de la comarca”, la qual cosa ha portat a l’Ajuntament de Petrer a incrementar la subvenció per al festival, passant dels 18.000 euros de l’any passat a 21.000 enguany.

PRIMERA REUNIÓ VOLUNTARIAT

Raquel Villora, integrant de l’equip organitzat de ArtenBitrir, ha subratllat que “si no fóra pel voluntariat, no podríem fer ArtenBitrir, perquè hi ha molta faena darrere”; i ha anunciat que dijous que ve 30 de gener, a les 21.00 hores, en el local de Artenbitrir (en les antigues instal·lacions de la EPA del carrer L’Horta), tindrà lloc la primera reunió de voluntariat.

Villora ha anunciat que enguany es tornarà a repetir l’experiència dels “peque voluntaris”, després de l’èxit del passat any. Es tracta de xiquets i xiquetes d’entre 6 i 13 anys que col·laboren amb l’organització durant els dies de celebració de la trobada.