L’Agència Local de Desenvolupament “Impulsa Alacant” ha convocat el XIX Curs d’Aprenent de Constructor de Fogueres. El període d’inscripció comença hui dilluns 24 d’agost i les classes, que es desenvoluparan en el Centre de Formació de l’Agència Local,(Av. Doctor Jiménez Díaz, 27), començaran el dilluns 21 de setembre. Són més d’una vintena els artistes de fogueres i treballadors de tallers que estan desenvolupant aquesta professió en l’actualitat després del període de formació en els díhuit cursos anteriors avalats per l’Agència Local de Desenvolupament.

La regidora d’Ocupació, Mª Carmen d’Espanya, ha ressenyat sobre la repercussió d’aquest curs que “suposa una manera d’incentivar el futur d’aquesta professió, fonamental per al desenvolupament de les Fogueres, que són un dels principals motors de l’economia alacantina. I més, en aquest moment tan complex com estan travessant els artistes”.

Joaquín Rubio, Maestro Major del Gremi de Fogueres, valora el curs “perquè suposa un important estímul per a qui vol endinsar-se en aquest món i mostra la seua disposició per evolucionar en els coneixements”. Ha continuat explicant que “és una manera de donar suport al futur d’una professió artesanal que és molt nostra”.

El curs és gratuíto i està dirigit a persones desocupades i inscrites en Labora -abans SERVEF-, amb titulació d’EGB o ESO. Té una duració de 300 hores.

La inscripció és des del 24 d’agost al 14 de setembre en horari de 9 a 13 hores, en el Centre de Formació. Per a formalitzar-la és necessari presentar el DNI, Demanda d’Ocupació (DARDE) i el Currriculum Vitae. El curs començarà el 21 de setembre i finalitzarà el 17 de desembre. L’horari serà des de les 9 a les 14 hores, cinc hores diàries de dilluns a divendres, fins a totalitzar les 300 del curs.

Continguts formatius

S’impartiran ensenyaments sobre tècniques de representació gràfica (50 hores), modelatge (50 hores), construcció i muntatge d’estructures (70 hores), acabat de figures amb terminació polida (80 hores), aplicació d’acabats: pintura (25 hores), supervisió de la producció dels elements de sustentació, assemblatge i enganxament (15 hores) i avaluació i prevenció de riscos laborals (10 hores).