Us presentem l’agenda cultual de la ciutat d’Elx que es realitzarà de l’11 al 17 de març de 2019 en el Gran Teatre, La Llotja i els Cinemes Odèon.

GRAN TEATRE
Clàssics Contemporanis’: 16/03/19 @ 20.00 – 22.30:
Director: Álvaro Álbiach
J. Haydn – Sinfonía No. 102 Hob. I:102 en Si Bemoll Major
L. Van Beethoven – Sinfonía No. 1 Op. 21 en Do Major
La OSCE interpretarà totes dues peces clàssiques, de mestre (Haydn) i alumne (Beethoven), sota les ordres del guardonat orquestista valencià Álbiach
Dos compositors contemporanis, mestre i alumne, els períodes del qual de creació musical se solapen. Aquestes dues simfonies es forgen en els anys 1794-1795. Haydn estrena la seua a Londres, en 1794, amb 62 anys, sent aquesta la dècima de les seues últimes dotze simfonies, les Londinenques. Beethoven acaba la seua en 1795, amb sol 25 anys. La primera trobada entre els dos grans genis es produeix segurament a la fi de l’any 1790. No tornaran a veure’s fins a juliol de 1792, quan Haydn es deté a Bonn, ciutat natal de Beethoven, després de triomfar a Londres. Beethoven decideix demanar-li consell al Mestre. Dos anys i mig més tard ja tenia acabada la seua primera simfonia.
La influència d’Haydn en la primera simfonia de Beethoven és manifesta: estructura clara en quatre moviments, la presència d’introduccions lentes al principi del primer i quart moviment, la utilització moderada i intel·ligent dels recursos melòdics i harmònics, patrons clàssics de desenvolupament dels temes. No obstant això, el geni del “alumne” Beethoven està present des de la primera nota. Mai abans una simfonia havia donat començament d’una forma tan peculiar.
Tots aquests detalls han portat a Álvaro Álbiach(Llíria, 1969) a proposar aquest programa. La seua carrera internacional enlaira amb l’obtenció del Gran Premi de Jurado i del Premi del Públic en la 46a edició del prestigiós Concurs Internacional de Direcció de Besançon(França), en 1999. Actualment és el Director Titular i Artístic de l’Orquestra d’Extremadura, des de l’any 2012, i la seua dilatada trajectòria professional inclou actuacions amb les principals orquestres espanyoles i europees. És tot un orgull rebre-li al comandament de la OSCE en l’escenari del Gran Teatre amb un programa CLÀSSIC CONTEMPORANI.

L’ESCORXADOR
No hi ha esdeveniments programats durant aquesta setmana en el Centre de Cultura Contemporània d’Elx L’Escorxador.

LA LLOTJA
SHUARMA’: 15/03/19 @ 20.00 – 23.45:
El professor de solfeig que va tindre Shuarma li va recomanar que mai es dedicara a cantar. Afortunadament, no li va fer cas i el dia 15 ho farà a David Bowie
Shuarma canta a David Bowie, un homenatge de l’intèrpret barceloní al duc blanc. Un repertori que passa per totes les èpoques de Bowie, amb les mítiques Space Oddity, Heroeso Let’s Danse, fins a arribar a Where llaure wenow?, pertanyent a l’últim disc del músic titulat “The Next Day”. Un viatge per la carretera d’un dels músics que han canviat la història de la música. 

Elefants’: 16/03/19 @ 20.00 – 23.45:
La mítica banda presentarà el dia 16 de març a La Llotja el seu últim disc: ‘La primera llum del dia’, en el que serà una vetlada molt especial
Elefants és un grup de música pop/rock originari de Barcelona, format en 1994 per Shuarma, Jordi Ramiro, Julio Cascán i Hugo Toscano. Renovadors de la cançó espanyola des d’una perspectiva tremendament personal, amb aquest nou treball, La primerallum del dia, el quartet torna a posicionar-se com un dels referents musicals del país a l’hora de mesclar pals variats que van des del pop fins al flamenc, passant per la cançó melòdica i el rock.

CINEMES ODÈON
El fotògraf de Mauthausen’: 13/03/19 @ 17/03/19:
Sessions: 17.30 h /20.00 h /22.30 h (Drama històric / ESPANYA) – 110 minuts
Francesc Boix, un pres que treballa en el laboratori fotogràfic, arrisca la seua vida en planejar l’evasió d’uns negatius que demostraran al món les atrocitats comeses pels nazis. Milers d’imatges que mostren des de dins tota la crueltat d’un sistema pervers. Les fotografies que van aconseguir salvar Boix i els seus companys van ser determinants per a condemnar a alts càrrecs nazis en els judicis de Núremberg en 1946. Boix va ser l’únic espanyol que va assistir com a testimoni. 

Ana i Bruno’: 16/03/19 @ 17/03/19:
Sessions: 17.30 h /20.00 h /22.30 h (Infantil / MÈXIC) – 95 minuts
Ana és una curiosa xiqueta que es fa amiga dels éssers imaginaris dels pacients d’un hospital psiquiàtric, on recentment ha arribat juntament amb la seua mare. Amb l’ajuda dels seus nous amics intentarà escapar d’ací per a buscar al seu pare i reunir novament la seua família.