La Alborada a la Verge del Remei, programada per al dimarts 3 d’agost (22.15 hores) en la Plaça de l’Ajuntament, combinarà fragments d’òpera i sarsuela en el concert que oferirà la Banda Simfònica Municipal, dirigida per José Vicente Díaz Alcaina. El recinte obrirà una hora abans del concert i per a accedir s’aplicaran les mesures anti-covid-19, com la presa de temperatura o l’ús de gel hidroalcohòlic.

Seran els responsables d’una empresa de gestió, contractada per l’Ajuntament, els qui s’encarreguen d’aquesta tasca i d’acomodar als 472 espectadors permesos a causa de la incidència de la pandèmia. Aquests hauran retirat, prèviament, les seues invitacions a la Casa de la Festa i seran distribuïts en els cinc sectors en els quals s’ha dividit el recinte. L’accés serà pel carrer Altamira i l’eixida pel carrer Jorge Juan.

Ornamentació de la plaça

La Plaça de l’Ajuntament, igual que ocorreguera l’any passat, compta amb una ornamentació especial per a honrar a la Patrona d’Alacant. Aquesta ha pogut apreciar-se des de dijous passat 29 de juliol i serà retirada el 8 d’agost. Consta de prop de 40 estendards -penjants de gala d’un mínim de tres metres- situats als balcons de l’Ajuntament. A aquests se’ls uneixen una desena de centres de decoració floral penjolls i altres elements ornamentals vegetals. A més, un medalló amb la imatge de la Verge del Remei situat al balcó principal de l’Ajuntament. La façana del Palau Consistorial s’ha il·luminat amb projectors.

L’escenari sobre el qual actuarà la Banda Simfònica Municipal estarà situat en la façana de la Casa Consistorial i tindrà unes dimensions de 20×16 metres, per a poder assegurar el distanciament entre els músics.

Programa de la Banda Municipal

Una selecció de fragments d’òperes i sarsueles compondran les dues parts del programa que interpretarà la Simfònica. En la primera, els ballables del 2n Acte de “Macbeth”, de Verdi, adaptat per Díaz Alcaina; i una selecció de “La Bohème”, de Puccini. En la segona, peces de “Maruxa”, “Bohemis” i “Donya Francisquita”, totes elles d’Amadeo Vives, i l’Intermedi de “Les Noces de Luis Alonso”, original de Gerónimo Giménez. Actuaran com a solistes la soprano Ascensión Padilla, el baríton Javier Rubio i el tenor José Manuel Mas.

Coincidint amb la mitjanit sonarà l’Himne Nacional, amb arranjaments de Francisco Grau Vegara, la “Salve a la Verge del Remei”, de Bernabé Sanchís, el “Himne a Alacant” de J. Latorre, i l’Himne de la Comunitat Valenciana, obra de Serrano/Thous, amb el qual conclourà l’acte que serà conduït per Ignacio Hernández.

Tall de trànsit

La regidoria de Trànsit informa que per a la celebració de la Alborada es tallarà l’accés al trànsit a la Plaça de l’Ajuntament, en el tram comprés entre els carrers San Telmo, María Josefa Agreda i Muñoz. Serà des de les 07.00 hores del dia 3 d’agost fins a les 10.00 hores del dia 4 d’agost de 2021.

Així mateix, l’Ajuntament també ha establit un pretall al carrer San Telmo cantonada amb la plaça Porta de la Mar per a limitar l’accés als carrers Jorge Juan i Llotja de Cavallers, i una reserva d’estacionament en zona de càrrega i descàrrega del carrer Rafael Altamira, des de les 18.30 hores del dia 3 d’agost fins a les 1.00 hores del dia 4 d’agost de 2021.