L’assistència a la Alborada en honor a la Verge del Remei, Patrona d’Alacant, que se celebrarà el dimarts 3 d’agost, comptarà amb mesures sanitàries anti COVID-19 i l’assistència queda limitada a 472 espectadors, com ha explicat el regidor de Festes, Manuel Jiménez. El tradicional acte es desenvoluparà en la Plaça de l’Ajuntament, a partir de les 22 hores, i comptarà amb l’actuació de la Banda Simfònica Municipal, dirigida per José Vicente Díaz Alcaina.

Les invitacions es poden recollir des del dimarts 20 de juliol a la Casa de la Festa, i fins que s’esgoten. L’horari és el següent: de dilluns a divendres, de 9 a 13.40 hores, i de 16 a 20 hores. En adquirir-les serà necessari anotar el nom del sol·licitant en un llistat i facilitar un número de telèfon. S’entregaran, com a màxim per persona, dues invitacions -dobles o triples-.

El recinte de la La Plaça de l’Ajuntament, que obrirà a les 21 hores, estarà distribuït en cinc sectors per a facilitar el control dels assistents. A més, la regidoria de Festes ha contractat una empresa de gestió que s’encarregarà de facilitar el gel hidroalcohòlic, prendre la temperatura i acomodar als espectadors.

Programa de la Banda Municipal

Una selecció de fragments d’òperes i sarsueles compondran les dues parts del programa que interpretarà la Simfònica. En la primera, els ballables del 2n Acte de “Macbeth” , de Verdi, adaptat per Díaz Alcaina; i una selecció de “La Bohème”, de Puccini. En la segona, peces de “Maruxa”, “Bohemis” i “Doña Francisquita”, totes elles d’Amadeo Vives, i l’Intermedi de “La Boda de Luis Alonso”, original de Gerónimo Giménez.

Coincidint amb la mitjanit sonarà l’Himne Nacional, amb arranjaments de Francisco Grau Vegara, la “Salve a la Verge del Remei”, de Bernabé Sanchís, el “Himne a Alacant” de J. Latorre, i l’Himne de la Comunitat Valenciana, obra de Serrano/Thous, amb el qual conclourà l’acte que serà conduït per Ignacio Hernández.