La Alborada en honor a la Verge del Remei, Patrona d’Alacant, que se celebrarà el dilluns 3 d’agost, a partir de les 22 hores, veurà reduït en un terç l’aforament de la Plaça de l’Ajuntament degut a les mesures sanitàries pel COVID-19, no sobrepassant el mig miler d’assistents en un recinte delimitat i controlat amb invitació prèvia. Manuel Jiménez, regidor de Festes, explica que “atesa la normativa vigent, vetlarem per la seguretat dels assistents, sense perdre el lluïment d’un acte tradicional al qual acudeix la societat alacantina per a homenatjar la Patrona de la ciutat».

La distribució d’invitacions per a l’acte es realitzarà de manera individual, una per persona, que podran triar entre paquets dobles o triples segons unitats familiars i es repartiran amb el següent calendari:

Des del dimecres 29 de juliol al divendres 31 de juliol a la Casa de la Festa: de 10 a 13.30 hores, i de 18 a 20.30 hores

Dissabte 1 d’agost en el Museu de Fogueres, accés per la Rambla de Méndez Núñez: de 10.30 a 13.30 hores.

Ateses les indicacions sanitàries de la Generalitat caldrà, per a retirar-les, facilitar el nom i el telèfon de la persona que les reculla, amb la finalitat de tindre un registre dels assistents.

L’obertura de les portes del recinte de la Plaça de l’Ajuntament està fixada a les 21.00. Una hora abans del començament de l’acte. L’accés es realitzarà pel carrer Altamira i hi haurà dispensadors de gel hidroalcohólico per a la desinfecció de les mans. Serà obligatori l’ús de màscares. L’eixida serà pel carrer Jorge Juan.

Ornamentació de la Plaça

Jiménez ha incidit en què “es pretén que aquesta Alborada, ja que no podrà celebrar-se la Processó en honor a la Patrona a causa de les restriccions imposades pel COVID-19, es convertisca en un punt de referència de la ciutat d’Alacant cap a la Verge del Remei. D’aquí ve que s’haja pensat en una ornamentació especial per al conjunt de la Plaça de l’Ajuntament, en una setmana gran per a la nostra ciutat”.

Aquesta decoració podrà apreciar-se des del dissabte 1 d’agost fins al 8 d’agost. Constarà de prop de 40 estendards -penjants de gala d’un mínim de tres metres- que se situaran als balcons de l’Ajuntament. A aquests se’ls uniran una desena de centres de decoració floral penjolls i altres elements ornamentals vegetals. A més, el medalló amb la imatge de la Verge del Remei que se situarà al balcó principal de l’Ajuntament també ha sigut restaurat. La façana del Palau Consistorial estarà il·luminada amb projecto.

L’escenari sobre el qual actuarà la Banda Simfònica Municipal, dirigida per José Vicente Díaz Alcaina, estarà situat en la façana de la Casa Consistorial i tindrà unes dimensions de 20×16 metres, per a poder assegurar el distanciament entre els músics participant.

Homenatge a Beethoven

La Banda Simfònica Municipal recordarà el 250 Aniversari del naixement de Beethoven en la primera part del concert en el que Díaz Alcaina considera una “oda a la llibertat”. Es tracta de “Egmont”. Li seguiran composicions de Brahms i Donizetti. En la segona, es podran escoltar obres de Chapí, Chueca i Valverde, Soutullo i Vert, Penella, Gerónimo Giménez, Pablo Sorozábal, i el “Ocell María” de William Gómez.

Serà a la mitjanit quan sone l’Himne Nacional, amb arranjaments de Francisco Grau Vegara. Aquest donarà pas a la “Salve a la Verge del Remei”, i els himnes d’Alacant i de la Comunitat Valenciana. Com a solistes actuaran el baríton Javier Rubio, el tenor Francisco J. Jiménez i la soprano Teresa Albero.