Divendres que ve 12 de febrer, a les 20.00 hores, l’Associació Huellas Borradas de Mujer organitzarà la trobada en línia “Ciència, Dones i COVIDˮ. Aquesta trobada es desenvolupa en el marc de la celebració del “Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Cienciaˮ, l’11 de febrer.

L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi, des de les regidories d’Igualtat, Educació, Cultura i Cooperació, s’ha sumat a aquesta iniciativa, ja que aquestes institucions comparteixen plenament els valors que es pretenen difondre al llarg d’aquesta jornada. La temàtica d’aquest esdeveniment gira entorn de recordar el paper fonamental que tenen les dones i les xiquetes en la ciència, per a fomentar la seua participació plena i equitativa en l’acompliment d’oficis de l’àmbit científic – tècnic.

Tal com ha explicat Rocío Guijarro, regidora d’Igualtat, a causa de les restriccions imposades per la pandèmia la trobada es retransmetrà telemàticament, a través de la plataforma zoom. És necessari inscriure’s prèviament enviant un mail a huellasborradasdemujer@gmail.com

La xarrada d’aquest divendres 12 comptarà amb la presència de Miriam Navarro Beltrá, Doctora en Medicina, i Ana Martínez Cantó, Doctora en Biologia Molecular i Cel·lular. Aquesta trobada servirà per a destacar la importància d’aquest dia, en el qual es visibilitzarà el treball i la carrera de dues dones científiques brillants del nostre entorn, ja que ambdues són alacantines. Finalment, s’analitzaran les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19 en les dones, manejant les dades i les estadístiques fent ús de la perspectiva de gènere.

En un moment en el qual la pandèmia posa contra les cordes a la nostra societat, cobra una especial importància aquest esdeveniment, ja que no sols serveix per a buscar la igualtat de les dones científiques (històricament menystingudes en aquest àmbit), sinó també per a destacar la importància de la ciència com a mitjà de progrés.