L’Asociación Huellas Borradas de Mujer, de l’Alfas del Pi va reprendre el seu Club de Lectura Feminista en format en línia. En aquesta pròxima sessió es va treballar sobre part de l’obra d’Emilia Pardo Bazán.

Arran d’aquest comunicat, l’Ajuntament de l’Alfas del Pi, des de les regidories d’Igualtat, Educació i Cultura, ha manifestat la seua aprovació per aquesta iniciativa literària, remarcant l’encert que suposa, a ulls de la institució, l’elecció tant de l’autora com del tema que es treballarà entorn d’ella, ja que en la seua escriptura es tracten problemes femenins que encara estan molt presents en la societat actual. La regidora d’Igualtat, Rocío Guijarro, ha informat que la sessió tindrà lloc via en línia, i estarà moderada per Dolores Álvarez.

En la seua tornada a l’activitat, el Club de Lectura Feminista de Huellas de Mujer reprendrà les seues sessions amb una selecció de relats de l’escriptora Emilia Pardo Bazán, recollits sota el títol ʻEncajesRotosʼ. És per això que la sessió d’aquest club de lectura s’ha titulat “Encajesrotos: silencios y camaronasˮ. En aquesta col·lecció de contes, es tracten i denuncien una sèrie de problemàtiques femenines que hui dia, per desgràcia, continuen vigents en la nostra societat actual, entre les quals destaca la violència de gènere. L’elecció d’aquesta obra també s’ha realitzat aprofitant que enguany es compleix el centenari de la mort de l’autora.

El Club de Lectura Feminista de Huellas de Mujer va nàixer l’any 2019, i està obert tant a sòcies de l’entitat com a qualsevol persona interessada a llegir i debatre sobre obres escrites per dones. L’objectiu central del club és donar a conéixer la producció literària d’autores notables, i crear un punt de trobada entre les dones de l’Alfas del Pi i de la comarca que compartisquen interessos comuns entorn de la literatura, tal com ha ressaltat la seua presidenta Raquel Guerrero.

Aquest Club de Lectura se celebra el tercer diumenge de cada mes. Les persones interessades a participar en la pròxima sessió del divendres, així com en qualsevol altra del taller, hauran d’escriure al següent correu: huellasborradasdemujer@gmail.com