L’associació Huellas de Mujer de l’Alfàs del Pi ha comunicat la creació de la I Convocatòria de Artes Visuales HuellArtsDigital, un concurs que naix amb la finalitat de promoure l’art contemporani com a manifestació cultural de la societat. El llançament d’aquesta iniciativa s’ha realitzat aprofitant el marc de la celebració del 8M, Dia Internacional de la Dona.

Aquest certamen té com a objectiu, més enllà de la promoció artística, estimular la reflexió sobre la figura de la dona en l’actualitat, impulsar la creació artística i afavorir la inserció de les noves creadores en el món de l’art. D’aquesta manera, l’associació se suma a la programació d’actes commemoratius d’aquesta data tan assenyalada, una programació que és a càrrec de la regidoria d’Igualtat de l’Alfes i que s’ha realitzat en col·laboració amb diferents associacions de dones del municipi.

Aprofitant la celebració del 8M, Huellas de Mujer estrenarà també nova imatge gràfica i un nou portal web. Després del canvi de marca, aquesta renovació naix sumada a una sèrie de projectes que tenen com a objectiu augmentar la visibilitat de l’entitat en xarxes socials i potenciar la difusió digital de les seues activitats. Des d’aquest espai, que cobra una especial importància a causa de la pandèmia, es pretén divulgar el treball que realitza aquesta associació per a visibilitzar el paper de la dona en l’art, la cultura i la ciència.

La presidenta de Huellas de Mujer, Raquel Guerrero, ha mantingut també una trobada amb l’alcalde de l’Alfàs del Pi, Vicente Arques, la regidora d’Igualtat, Ruixa Guijarro, i l’edil de Cultura, Manuel Casado. En aquesta trobada, la presidenta ha donat a conéixer la nova imatge corporativa de l’associació i ha presentat les diferents iniciatives impulsades amb motiu del 8M.

A més d’aquesta presentació oficial, l’associació va organitzar un esdeveniment obert a la participació de tota la ciutadania, que va tindre lloc ahir dissabte 6 de març a les 18.00 hores, i en el qual es va exposar la nova imatge de marca i la web. La vetlada va ser inaugurada per Marta Sanz, sòcia d’honor de Petjades de Dona, i durant la mateixa es presente també la I Convocatoria de Artes Visuales HuellArtsDigital.

Huellas de Mujer és una entitat d’àmbit nacional fundada en 2016, que va fixar la seua seu a l’Alfàs del Pi. Des de la seua inauguració, aquesta associació ha tingut com a principal objectiu donar visibilitat i ressaltar el paper de les dones en el passat, mostrant les petjades que han deixat en la història, i especialment en el món de la cultura i la ciència. D’aquesta manera, la relectura feminista de la història es converteix en una important eina per a entendre la figura de la dona en la societat actual.

Des de l’associació, s’incideix en què hui més que mai, el món depén enormement de l’àmbit digital i, per tant, aquestes eines són necessàries per a donar a conéixer la seua labor a través de les xarxes socials i poder expandir el seu treball a altres associacions que aposten pel feminisme com un valor essencial de la societat.

A més d’en la seua nova web, Huellas de Mujer compta amb un perfil en Instagram i Facebook, amb el nom @huellasmujer0 .