El grup de pop dels 90 actua el divendres al Castell de Santa Bàrbara a les 21.30 hores
Cap de setmana de Fogueres marcat per les primeres Mascletàs en Estels, l’espectacle de l’Arribada del Foc i la tradicional desfilada de l’Entrada de Bandes
Primer cap de setmana amb l’exposició de Bruno Munai en el MACA i Jornada de Teatre Social en les Cigarreras
Fogueres del Retrobament 2022
La setmana més especial de l’any a Alacant torna amb mascletàs en la Plaça dels Estels des del dissabte 18 al divendres 24 de juny a les 14 hores. A més, aquest divendres a la nit s’inaugura el tradicional Mercadito de Fogueres que estarà obert fins a la matinada del 24 de juny on es podrà gaudir de música dj i gastronomia alacantina durant tot el dia. El mateix divendres a la nit se celebra l’Arribada del Foc, un espectacle de llum, pólvora i so a les 23 hores en la façana d’El Corte Inglés.
Quant a les desfilades, aquest dissabte a les 19 hores està prevista l’Entrada de Bandes i els dies 21 i 22 a la mateixa hora, es desenvoluparà l’ofrena floral pels carrers de la ciutat. El dijous 23 de juny a les 20 hores tindrà lloc la desfilada folklòrica internacional. Les Fogueres culminaran amb la monumental palmera que donarà inici a la tradicional cremà el divendres 24 a mitjanit on tots els monuments plantats es cremaran durant la matinada.
https://www.alicante.es/es/noticias/programa-actos-fogueres-sant-joan-2022
A més, la Banda Simfònica Municipal ofereix aquest divendres un concert en la Plaça de Bous amb motiu de l’XI Pregó de la Fira Taurina dels Fogueres de Sant Joan a les 20 hores.
https://cutt.ly/zke1leo

Nit de pop alacantí al Castell de Santa Bàrbara
El divendres 17 la banda alacantina ‘Guaranà’ es pujarà a l’escenari de el Cicle Alacant al Castell de Santa Bàrbara a les 21.30 hores. És un dels grups més important de la música pop de la primera dècada del 2000 a la nostra ciutat, que va marcar el seu major hit amb la cançó.
https://castillodesantabarbara.com/experiencia/concierto-guarana-ciclo-alicante/

De l’avantguarda a la pintura pictòrica
El Museu d’Art Contemporani d’Alacant (MACA) acull fins al 25 de setembre més de 150 obres dedicades a Bruno Munai. L’exposició abasta tots els aspectes de la producció de l’artista i posa de manifest l’amplitud de mitjans utilitzats per l’autor en la seua investigació plàstica i visual, sempre experimental i innovadora. A més, en el Centre Municipal de les Arts es pot visitar fins a el 1 de juliol la mostra «Des del gronxador» de María Balibrea, en la qual es plasmen un conjunt d’històries interrelacionades, on el gronxador es converteix en un objecte de referència que es mou i des del qual permet mirar la realitat alhora que ens movem amb ell. A més, la mirada avantguardista de Bruno Munai ha omplit el MACA
https://www.agendacultural.org/es/semana/ayuntamiento-de-alicante

Jornada de Teatre Social
El Centre Cultural Les Cigarreras presenta aquest divendres a les 18 hores la Jornada de teatre social i projecció audiovisual de Solidaritat Internacional País Valencià que té com a objectiu visibilitzar la realitat, reivindicar i defensar els drets de les persones migrants i en situació de asil.
L’assistència és d’accés lliure amb prèvia inscripció: https://cutt.ly/ckem33v