Format a Londres durant una sessió d’enregistrament amb els components del duo britànic “The Ting Tings”, “The Hisunz” es presenta com un projecte musical fresc, melòdic, però emocionalment complex. “Guilty Man”, disponible des del passat 27 de novembre, és el primer de dos singles que seran llançats com a bestreta d’un pròxim EP, editat per Finca Rècords i distribuït per Ditto Music.

Format per Emma Barber, holandesa de naixement i establida a Múrcia i l’alacantí Alex Román, el duo autoproduce aqueix primer treball des de l’estudi d’enregistrament de la consultora de comunicació alacantina Grupoidex, comptant amb l’estreta col·laboració de Jules de Martino i Katie White (The Ting Tings), que han co-escrit i ajudat a desenvolupar alguns dels primers temes del grup.

La banda es descriu a si mateixa com a natural, crua i minimal. Un projecte que afavoreix la intuïció a l’hora de plantejar l’evolució de cançons que, en general, fugen del concret per a inspirar-se en idees i sentiments d’una manera més pròxima al sensorial i l’abstracte.

Els components de “The Hisunz” reconeixen el seu deute i la seua admiració per diversos aspectes de la música d’unes certes dècades. Especialment la melodia i la creativitat dels 60, l’actitud i l’energia dels 70 i els elements “foscos” i electrònics propis dels 80. A partir d’aqueixes i moltes altres influències que van de “The Strokes” a “The XX”, el duo crea riffs, patrons i ritmes que afavoreixen la immersió en l’univers propi de cadascuna de les seues cançons.