La Banda Municipal de Villena toca les seues millors notes, pel seu Centenari, en el cupó de l’ONCE

La Banda Municipal de Villena toca les seues millors notes, pel seu Centenari, en el cupó de l’ONCE

La Banda Municipal de Villena celebra el seu Centenari omplint de música el cupó de l’ONCE del dilluns, 5 de setembre. Cinc milions de cupons difondran per tota Espanya aquesta agrupació musical.
Carlos Carrazoni Román, director de l’Agència de l’ONCE d’Elda; Pepe Ferri Gandia,president de la Banda Municipal de Música de Villena i Fulgencio Cerdán Barceló, alcalde de Villena, han presentat aquest cupó.
“Voldria felicitar la comissió del centenari per aquesta iniciativa que compleix un doble objectiu, el social, del qual tant es preocupa aquest Ajuntament i la promoció turística, perquè en tota Espanya es podrà veure a la nostra banda i el nom de Villena”, ha comentat l’alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán.
“Aquest ha sigut un any gran per a la banda, que celebra aquest centenari pel qual tot el poble de Villena s’aquesta bolcant, aquest cupó és un gran homenatge”, ha finalitzat el primer edil.
Tal com ha comentat el president de la Banda Municipal, Pepe Ferri, el cupó se sortejarà el dia 5 perquè és “un dia molt important, va ser un 5 de setembre de fa 100 anys quan la banda va fer la seua primera actuació i és el dia de l’Entrada”.
Amb 62 joves músics, amb edats compreses entre els 12 i 14 anys, el 5 de setembre de 1922 ix oficialment al carrer l’actual Banda Municipal de Villena estrenant el pasdoble ‘L’Entrada’, que es va compondre per a l’ocasió, per Quintín Esquembre.
Després del pas de diversos directors, la Guerra Civil paralitza l’activitat de la Banda Municipal. Al setembre de 1939, arriba a Villena el mestre Manuel Carrascosa García, que és nomenat director de l’Escola i Banda Municipal, càrrec que va ocupar fins a 1978.
La Banda Municipal de Música de Villena es compon majoritàriament de joves formats en el Conservatori Professional de Música de la mateixa ciutat. És l’única Banda Municipal no professional que ha perdurat en el temps a la Comunitat Valenciana.
Al llarg d’aquests 100 anys, la Banda Municipal de Música de Villena ha rebut diversos guardons, com el Primer Premi en el Certamen Provincial de Bandes de Música (1925); Segon Premi del Concurs Regional de Bandes Civils (Almansa, 1953); o el Segon Premi VI Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia (2012).
El Cupó Diari de l’ONCE posa en joc un premi de 500.000 euros al número més la sèrie, i 49 premis de 35.000 euros a les cinc xifres del número premiat. A més: 450 premis de 250 euros a les quatre primeres xifres i altres 450 premis a les quatre últimes; 9.000 premis de 25 euros en el cas de tres últimes o tres primeres; i el mateix per a les dues primeres i últimes (6 euros), i reintegrament de 2 euros a la primera o l’última xifra del número premiat.
Els cupons de l’ONCE es comercialitzen pels més de 19.000 venedors i venedores de l’Organització. A més, es poden adquirir des de www.juegosonce.es, i en establiments col·laboradors autoritzats.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X