La Banda Simfònica Municipal, dins de les nombroses activitats que realitza, i en la seua missió de divulgar la música, ha oferit al llarg del curs, a l’Auditori de la Casa de la Música del Centre Cultural de les Cigarreras, més de trenta concerts dirigits a escolars del municipi i de la Comarca, amb l’objectiu de col·laborar en el desenvolupament del gust per la música clàssica i contemporània en els xiquets, amb una programació pensada per a la participació dels alumnes i que es prepara prèviament amb els professors dels Centres educatius interessats i inscrits. Durant aquest curs escolar, han participat 37 col·legis amb una mitjana de 240 alumnes.

Com a colofó, més de 1000 escolars de 18 col·legis (Sant Agustín, Aire Lliure, L’Annexa, Mediterrani, Enric Valor, Rabassa, Sant Blas, El Tossal, La Albufereta, Jesús María, Óscar Esplá, Azorín,Campoamor, El Faro, Emilio Varela, Pedro Duque, Santíssim Sagrament Feyda i Joaquin Sorolla), van participar ahir en el concert clausura del cicle, que va tindre lloc en el ADDA. En finalitzar l’actuació, es va fer entraga d’un Diploma i un llibre dels 100 anys de la Banda a cada col·legi.

El programa estava compost per set obres amb un nexe d’unió; totes elles havien sigut utilitzades com a bandes sonores de pel·lícules, Cànon de Pachelbel (BSO «Tornar a començar»), Nabucco de G. Verdi (BSO «El Padrí III»), Passeig nocturn pels carrers de Madrid de L. Boccherini (BSO «Màster and comander»), Els contes de Hoffman de J.Offenbach (BSO «La vida és bella»), La cort del Faraó de Vicente Lleó (BSO «La cort del Faraó»), El Cascanuecesde P. Tchaikovsky (BSO «El trencanous i els quatre regnes»), The Beatles in concert de Lennon- McCartney (BSO «La cort del Faraó).