La Banda Simfònica Municipal, dirigida per José Vicente Díaz Alcaina, reestrenarà el diumenge 27 de novembre, en un concert programat a l’Auditori de la Diputació Provincial (ADDA) el “Himne a la Bellea del Foc”. La peça serà cantada pel Cor del Teatre Principal. En aqueix mateix concert es recordarà el centenari del naixement de Moisés Davia, qui fora director de la Banda Municipal d’Alacant, i qui va compondre diferents peces de Fogueres com a “Noces Alacantines” o “Foguera de Calvo Sotelo”. També es podrà escoltar “Mar de fons”, de Luis Torregrosa; i els pasdobles, originals de Luis Molina, “Dames del Foc” i “Toñi Martín-Zarco Marín”.
L’edil de Cultura, Antonio Manresa, ha explicat  que “aquesta iniciativa pretén recuperar una peça fonamental de la música de Fogueres, amb una doble finalitat. D’una banda, que es conega la seua existència, que semblava oblidada; i que, a més, puga ser interpretada en els espectacles de proclamació de les Belleas del Foc adulta i infantil”. Manresa també ha comentat que el concert serà gravat i cadascuna de les comissions rebrà una còpia per al seu arxiu propi.
La presidenta de la Federació dels Fogueres de Sant Joan, Toñi Martín-Zarco, ha assenyalat que “la reestrena de l’himne és una cosa que hi ha celebrar. Des de la seua fundació, les Fogueres sempre han estat lligades amb la música. Independentment que hi haja Belleas del Foc amb himne propi, la iniciativa de la Regidoria de Cultura és una mica just pel que representa la Bellea del Foc per a la Festa i per a Alacant. Al mateix temps, posa en valor l’important llegat musical del mestre Torregrosa”.
L’estrena
El “Himne a la Bellea del Foc” va ser estrenat el 22 de juny de 1933 en la plaça de bous d’Alacant amb motiu d’una desfilada de les belleas dels 32 districtes i de les bandes de música en la plaça de bous. Aqueix acte va ser presidit per la Bellea del Foc, Carmen Hernández Flores, de Benalúa. L’himne va ser cantat per l’Orfeó Alacant. La música és original de Luis Torregrosa i la lletra de José Ferrándiz Torremocha. En el cas de la música, i segons explica José Vicente Díaz Alcaina, “ha calgut un exhaustiu treball de transcripció de la partitura original, per part d’Aitor Escorza, a causa del precari estat de conservació en el qual es trobava”.
El concert del 27 de novembre serà el primer acte de Fogueres al qual acudisquen les noves Belleas del Foc -adulta i infantil- 2023 i les seues Dames d’Honor. Hauran sigut triades els dies 11 i 12 de novembre en sengles espectacles que es desenvoluparan en la plaça de bous d’Alacant.