La regidora de Cultura, Marga Antón, ha anunciat que la Basílica de Santa María acollirà aquest dissabte la XI edició de la Setmana Bach en la qual s’interpretarà l’obra «Magnificat» de l’històric compositor Johann Sebastian Bach.
L’esdeveniment, organitzat per la Regidoria de cultura, és gratuït i començarà a les 21.00 hores.
«Es tracta d’una obra mestra que transmet optimisme, energia i vitalitat», ha destacat l’edil de l’àrea, qui a més ha manifestat la seua alegria per poder tornar a realitzar aquest esdeveniment després de dos anys d’aturada obligatòria per la pandèmia.
De la mateixa manera, Antón ha assenyalat que «la filosofia és proposar obres de gran qualitat musical, però atractives per al gran públic, acostant l’alta cultura a la ciutadania» i ha comentat que «la Setmana Bach, després de deu anys d’existència, s’ha convertit en un referent de la cultura».
L’orquestra Musiké Hemerá i el seu director Rubén Pacheco duran a terme l’actuació musical, a més dels solistes Mireia Lallart, Carmen Muñoz, Lorena Guijalba, Javier Cuenca, J. Antonio Cecilia i del cor Canticum Novum.
El Magnificat BWV 243 és una de les grans obres corals de Bach i una de les més conegudes. Va ser compost en 1723 res més prendre possessió del càrrec de Thomaskantor de Leipzig, la qual cosa seria l’equivalent a Maestro de Capella. No obstant això, la versió que s’escoltarà el dissabte és la de 1733 que es va estrenar a l’Església de Sant Tomàs de Leipzig el 2 de juliol d’aqueix mateix any.
L’edil de Cultura ha animat a tota la ciutadania assistir el dissabte a la Basílica i gaudir d’aquesta actuació musical.