La Bassa per a la Recuperació del Fartet de Novelda supera els controls de Medi Ambient

La Bassa per a la Recuperació del Fartet de Novelda supera els controls de Medi Ambient

L’alcalde de Novelda, Fran Martínez, al costat de tècnics de la conselleria de Medi Ambient, ha visitat la Bassa, situada en el turó de la Mola, per a l’Estudi, Difusió i Recuperació del Fartet, un xicotet peix endèmic de les comarques del Vinalopó en perill d’extinció, amb l’objectiu de promoure línies de col·laboració que permeten la millora en el manteniment d’un enclavament destinat a assegurar la supervivència de la població d’aquests xicotets peixos en el municipi de Novelda.

Aconseguir la declaració de la Bassa per a l’Estudi, Difusió i Recuperació del Fartet com a Refugi de Fauna Protegida és el primer pas per a poder obtindre una major col·laboració de les administracions a fi de millorar el manteniment d’aquesta. En aquest sentit l’Ajuntament es proposa treballar per a, com indicava l’alcalde, “posar en valor el terme municipal de Novelda i els seus aspectes mediambientals” implementant actuacions que permeten “la revaloració paisatgística” d’aquesta zona que passarà a formar part, com un altre element d’interés, del projecte del Paratge Natural Municipal dels Clots de la Sal i el turó de la Mola que es troba en procés de tramitació.

Construïda pel consistori noveldense en 2013 en una antiga pedrera abandonada als peus de la muntanya de la Mola, la Bassa per a l’Estudi, Difusió i Recuperació del Fartet és un espai controlat que permet el desarollo d’estudis i actuacions de divulgació sobre el paper dels sistemes aquàtics en general i d’aquests xicotets peixos endèmics en particular.

En aquesta última visita anual els tècnics especialistes en fauna aquàtica de la conselleria de Medi Ambient han pogut comprovar els paràmetres favorables d’un projecte dissenyat fa sis anys amb què s’ha aconseguit la protecció d’una espècie amenaçada d’extinció a les comarques del Vinalopó, del qual no es va tindre referència de presència en el terme de Novelda durant més de quaranta anys.

El Fartet, una espècie que anys arrere era molt abundant en les llacunes interiors de la província d’Alacant (Villena i Salines), va anar desapareixent progressivament conforme avançava la dessecació de les zones, la contaminació del seu hàbitat natural i l’augment de la pressió urbana, per a quedar com a reducte en alguns sistemes i infraestructures tradicionals de reg pel que ha sigut inclòs en llistats i catàlegs nacionals i interacionales d’espècies amenaçades i protegides.

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

mayo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X