La Biblioteca de Finestrat “Els Nostres Mestres”, en la labor d’actualització i habilitació de les seues instal·lacions, amplia les seues estades i actualitza els seus fons. En aquest sentit, s’ha condicionat una nova sala per al depòsit, la catalogació i l’expurgue dels nous fons de la biblioteca.

Actualment “Els Nostres Mestres” compta amb un fons classificat de més de 2.500 llibres i s’està en procés de registre de més de 300 exemplars nous als quals cal unir les donacions particulars de veïns de la localitat.

“Estem ampliant les noves dependències per a aconseguir una actualització de tots els nostres fons. Hi ha moltes donacions particulars que encara no havien sigut catalogades. A això cal unir els fons que rebem, sota conveni, d’institucions com la Diputació Provincial d’Alacant, a través de l’Institut Juan Gil-Albert o el Museu Arqueològic, o de la Generalitat. És el treball que no es veu però que cal fer per a mantindre viva una biblioteca” ha recordat el regidor de Cultura, Héctor Baldó.

Cada any la Biblioteca duu a terme un procés d’expurgue que permet valorar cadascun dels seus fons i sobretot intercanviar l’oferta que s’ofereix al públic tenint en compte les peticions dels usuaris, les novetats que entren i les necessitats que puga tindre la biblioteca.