La regidora de Cultura i el Director de la Biblioteca Pública de Villena han presentat una programació d’activitats per a commemorar i celebrar els 25 anys de vida de la Biblioteca La Paz en la nostra ciutat.

La Biblioteca La Pau, oberta al públic en 1993, commemora el seu 25 aniversari amb una programació dirigida al públic familiar que tindrà lloc en les seues instal·lacions del 22 al 27 d’octubre. Al costat de les biblioteques col·laboren la Seu Universitària de la UA, Creu Roja i l’Escola Oficial d’Idiomes.

Les activitats arranquen el dilluns 22 d’octubre a les 18 hores amb la primera sessió d’Hora del Conte a càrrec de la narradora Rosa Fraj Pla amb l’espectacle “Contes Màgics”. El dimarts 23 té lloc la conferència “La biblioteca, el llibre i la seua indefensa primera pàgina” a càrrec del professor de la Universitat d’Alacant, José Carlos Rovira. L’acte donarà començament a les 20 hores i versarà sobre el sentit i importància de les biblioteques actualment.

El dimecres 24 té lloc la xarra “Infàncies: avatars de les xiquetes i xiquets d’avui i de les persones que estem al seu costat” a les 20 hores. En ella l’antiga mestra, Joana Pavía explicarà la seua experiència com a docent. El dijous torna l’Hora del Conte a les 18 hores amb “Històries per a partir-te la caixa” a càrrec del narrador Fran Pintaneda, “es tracta d’un gran orador i està dirigit a tot el públic familiar”, ha destacat el Director de la Biblioteca, Paco García Cebrián.

El dissabte 27 se celebra una nova edició de la Tómbola Solidària entre les 10 i les 14 hores al costat de la porta principal del Mercat Municipal. En ella es poden adquirir bitllets benèfics d’1, 2 i 3 euros amb els quals adquirir llibres sorpresa. Els beneficis de la recaptació d’aquesta Tómbola Solidària, que el passat any es van dirigir a les obres de rehabilitació de l’Asil, van destinats a Creu Roja.

Des de la regidoria de Cultura i l’equip humà de les Biblioteques Públiques Municipals es convida a tota la ciutadania a participar en aquestes activitats per a celebrar el 25 aniversari de la Biblioteca La Pau. Una biblioteca la qual es pretén ampliar des de l’equip de govern on es barregen diverses alternatives, “per a nosaltres és un orgull i una satisfacció que una biblioteca es quede xicoteta”, ha destacat el seu director en al·lusió al trànsit de persones que cada dia registra l’edifici.