La regidoria de Cultura, junt amb la Biblioteca Municipal l’Espill, ha organitzat diverses activitats relacionades amb els Objectius de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, en la col•laboració amb la Fundació MUSOL. Aquestes activitats, dirigides a diferents trams d’edat, es desenvoluparan en la sala d’audiovisuals de la Biblioteca els dies 16, 23 i 30 de novembre.

Les biblioteques tenen un rol fonamental per a conseguir en el nostre entorn més immediat diversos objectius de desenvolupament sostenibles fixats per l’Agenda 2030 i per a assegurar l’exercici de diversos drets humans, com el dret a l’accés a la informació i a l’educació. Les biblioteques també acosten les persones a problemàtiques globals, faciliten la comprensió dels fenòmens complexos de la gobalització, de la desigualtat, dels conflictes i d’altres factors, les conseqüències dels quals afecten les persones en el seu dia a dia. En definitiva, la implicació de les biblioteques és essencial perquè l’Agenda 2030 siga assumida com a Agenda comuna de totes les persones, així com per a aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), tant en l’entorn més immediat com a nivell global.

El programa d’activitats organitzat al voltant dels ODS serà el següent:

  • Un contacontes per al públic infantil (de 4 a 8 anys) de temàtica solidària, el dia 16 de noviembre, a les 17.30 hores.
  • Un taller d’impressió en 3D per al públic juvenil de temàtica solidària, el dia 23 de noviembre, a les 17.30 hores. Taller impartit per personal especialitzat que constarà de dues parts, una primera teòrica sobre el funcionament de la tecnologia a utilitzar, les seues aplicacions i com relacionar aquesta tecnologia per a arribar als ODS; i una segona part pràctica, que consistirà a aplicar els continguts teòrics rebuts, utilitzant “Ozobots”.
  • Una trobada amb “Llibres humans”, el dia 30 de noviembre, a les 19.00 hores. L’activitat ens convida a conéixer una persona perquè explique la seua història de vida, per haver viscut experiències d’especial interés o rellevància, amb un clar enfocament de lluita a la discriminació i contra el discurs de l’odi.

Al mateix temps, la Biblioteca oferirà una exposició amb panells explicatius fent referència als ODS, per a complir amb la pròpia finalitat educativa del projecte, dirigit al coneixement de l’Agenda 2030. L’exposició comptarà també amb un expositor de llibres relacionats amb els ODS i el desenvolupament sostenible.