El regidor de Cultura, Domingo Pérez, ha anunciat aquest matí que dimarts que ve, 23 d’abril, el pati de la Biblioteca Municipal Carmen Jalón acollirà la celebració del Dia Internacional del Llibre a les 18.00 hores amb activitats dirigides a tots els públics.
La programació, organitzada per l’Institut Municipal de Cultura en col·laboració amb la Biblioteca Municipal, s’iniciarà amb la benvinguda del propi edil de Cultura i de la Sòcia d’Honor de la Biblioteca 2018, Conchita Moreno. La jornada seguirà amb una obertura musical de Sr. Francisco J. Garres Pérez i Sra. Nataliya Khomyak, professors del Conservatori Professional «Francisco Casanovas» de Torrevella, i finalitzarà amb una teatralización d’un capítol del Quixot a càrrec de la Cova de Melpómene.
El Dia Internacional del Llibre porta celebrant-se a Espanya des de l’any 1926 gràcies a una iniciativa duta a terme per l’escriptor valencià establit a Barcelona, Vicent Clavel Andrés. Quatre anys més tard, en 1930, es va decidir traslladar la Fira del Llibre de Barcelona al 23 d’abril, una data que coincideix amb la defunció tant de Cervantes com la d’un altre escriptor universal, William Shakespeare. Actualment, aquest dia se celebra en tots els països del món com a homenatge als escriptors i als llibres.