El pròxim 25 d’abril, a les 18.00 hores, la Biblioteca Municipal l’Espill acollirà el contacontes ‘La colla de Bèrnia’. L’escriptor oliver Manel Arcos recitarà aquest relat infantil, del qual és coautor.

Escrit per Manel Arcos i Martínez i Jaume Noguera i Mengual i il·lustrat per Àngel Carreras Devís, ‘La colla de Bèrnia’ descriu els valors que les persones, com a éssers socials, adquireixen des de la infantesa.

‘La colla de Bèrnia’ compte la història d’un grup de xiquets intrèpids que, davant una adversitat, s’organitzen per a aportar una solució. I en aquest punt és on, realment, es pot apreciar com les xiquetes i xiquets tan xicotets van posant en valor totes les potencialitats de cadascun dels membres de la colla i com, a través del treball en equip, la delegació de responsabilitats, la negociació davant el conflicte i, sobretot, la imaginació i la creativitat, són claus per a resoldre un problema que afecta a tot un poble.

Tenim davant, per tant, un conte on valors relacionats amb l’amistat, la diversitat, l’autonomia, el pensament crític, la solidaritat, l’afecte, i el treball en equip poden ajudar, ja siga des de l’àmbit familiar com a escolar, a contribuir al desenvolupament social dels xiquets i de les xiquetes. A sentir-se protagonistes i que les seues aportacions per a millorar la qualitat de vida d’un poble siguen importants. I, en definitiva, que la veu de la infància en un poble siga visible i valorada.