Amb motiu del Dia de la Dona Escriptora, que se celebra aquesta setmana, la regidoria de Cultura d’Oriola ha organitzat una sèrie d’activitats a la Biblioteca Municipal María Moliner, entre les quals destaca l’exposició “Dones Nobeles”. L’exposició farà un repàs per la vida i les obres de les dèsset dones que han sigut guardonades per l’acadèmia sueca amb el Premi Nobel de Literatura, amb la intenció de fomentar l’interés per la lectura de les obres d’aquestes autores.

Per a les dones l’accés als més importants guardons és una qüestió que comporta una gran dificultat. Prova d’això és que el premi que ens ocupa, juntament amb el Premi Nobel de la Pau, són els que més vegades han sigut entregat a dones; de 116 ocasions en què s’ha celebrat la gala, tan sols en 17 d’elles el premi ha recaigut en escriptores. Davant una desigualtat tan flagrant és necessari que se celebren dies en què es reconega el llance, la valentia i la vàlua de les dones que es dediquen a l’escriptura.

Així va nàixer el Dia de les Escriptores, en 2016, per iniciativa de la Biblioteca Nacional d’Espanya, l’Associació Clàssiques i Modernes i la Federació Espanyola de Dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries (FEDEPE) per a compensar la discriminació històrica de les dones en la literatura.

El dia de celebració es va establir al voltant de la data de naixement de Santa Teresa de Jesús, el 15 d’octubre, com a reconeixement a aquesta magnífica escriptora.

L’exposició podrà veure’s des del 22/10/2020 fins al 23/11/2020.