La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Elda ha presentat les activitats de la campanya ‘Gaudeix Els nostres Paratges’ programades per a la primavera de 2019: “Volem continuar posant en valor i donant a conéixer el nostre entorn natural a tota la ciutadania d’una forma respectuosa i amena”, ha destacat l’edil de l’àrea, Pilar Calpena, subratllant que “s’han seleccionat unes rutes de diversos nivells per a tots els públics i totes les edats”.

En total són sis les eixides previstes, totes elles de molt variat tipus, entre les quals es troben rutes botàniques, rutes destinades a conéixer el món de l’escalada, excursions senderistes, yincanas mediambientals, així com activitats nocturnes per a observar les estreles. A més, cal recordar que totes són gratuïtes i sense inscripció prèvia, però es recomana l’ús de botes i roba de senderisme, així com portar aigua i esmorzar.

La campanya ‘Gaudeix Els nostres Paratges’ arranca diumenge que ve 3 de març amb una ruta botànica per l’ombria i la solana de Bolón, amb eixida des de la Pineda del Trinitari a les 9 hores. La durada estimada de l’activitat és de quatre hores, estant previst un recorregut de 5 quilòmetres. A més, el diumenge 24 de març es precedirà a realitzar una ruta a les Penyes de Marín per a conéixer més de prop tot el relacionat amb l’esport de l’escalada.

Ja el mes d’abril, la Regidoria de Medi Ambient ha programat tres noves activitats. La primera d’elles tindrà lloc el diumenge dia 7, quan es realitze una yincana mediambiental recomanada per a famílies amb xiquets, mentre que el dissabte següent es farà un recorregut nocturn per les sendes i camins de les Canyades i el Pocico Alonso amb la intenció de descobrir el cel i les seues estreles. Per part seua, el dissabte 27 d’abril es durà a terme una ruta senderista a través de la serra de les Barrancadas.

A més, per a finalitzar aquesta campanya de ‘Gaudeix Els nostres Paratges’, el diumenge 12 de maig es realitzarà un recorregut per l’ombria de Cambra per a conéixer el bosc de pins, la seua vegetació i l’entorn natural.

Cal destacar també que per a la realització d’aquestes activitats es compta amb la col·laboració de l’Associació Amics de l’Astronomia i del Centre Excursionista Eldense.

CALENDARI ‘GAUDEIX ELS NOSTRES PARATGES’

MARÇ

 

  • Diumenge 3: Ruta botànica per l’ombria i solana de Bolón: eixida de la Pineda del Trinitari, pujada per casa Adelina i el barranc del Caputxí, cim i baixada per la senda del viacrucis cap al polígon 25 i retorn pel PR a la Pineda. Recomanable l’ús del llibre ‘El patrimoni vegetal d’Elda’.

Eixida a les 9 hores des de la Pineda del Trinitari

Durada: 4 hores aproximadament

Distància: 5 quilòmetres aproximadament

Dificultat: Mitjana.

 

  • Diumenge 24: Coneix Penyes de Marín i el món de l’Escalada. Eixida des del parc de San Crispín, cap a la Llobatera, pujant fins a les Penyes de Marín. Amb xarrada sobre història i pràctica de l’escalada en la zona. Eixida a les 9 hores, des del parc de San Crispín. Col·labora: secció de muntanya del CEE.

Durada: 4-5 hores aproximadament

Distància: 10 quilòmetres

Dificultat: Mitjana-alta.

ABRIL

 

  • Diumenge 7: Yincana mediambiental. Eixida des del llac de Molins de Félix fins a la Pineda del Trinitari, on es realitzarà l’activitat. Recomanada per a famílies amb xiquets. Eixida a les 9.30 hores des de llac Molins de Félix si s’acudeix caminant o a les 10.15 hores en l’aparcament de la Pineda del Trinitari.

Durada: 1 hora, anada i volta, més el temps que dure la yincana (hora i mitja aproximadament).

Distància: 5 quilòmetres aproximadament.

Dificultat: Fàcil.

 

  • Dissabte 13: Descobrint estreles per les Canyades. Recorregut nocturn per les sendes i camins de les Canyades i el Pocico Alonso per a descobrir el nostre cel. Amb la col·laboració de la ‘Associació Amics de l’Astronomia d’Elda’. Eixida des de l’Ermita de les Canyades a les 20 hores. Imprescindible portar frontal o llanterna.

Durada: 3 hores aproximadament.

Distància: 7 quilòmetres aproximadament.

Dificultat: Mitjana.

 

  • Dissabte 27: La gran desconeguda: Les Barrancadas.

Descobrirem la serra de les Barrancadas en un recorregut amb vista a Salines, des del seu inici al cim del ‘Alt de la Bola’. Punt de trobada: 8.30 hores en el caseriu de Camara i es guiarà amb cotxe fins a la zona d’aparcament.

Durada: 5 hores aproximadament.

Distància: 8.5 quilòmetres aproximadament.

Dificultat: Alta.

 

MAIG

 

  • Diumenge 12: El nostre bosc de Camara. Recorrerem l’ombria de Camara per a conéixer el nostre major bosc de pins, la seua vegetació i entorn natural. Eixida des del Caseriu de Camara a les 9 hores.

Durada: Quatre hores i mitjanes aproximadament.

Distància: 6 quilòmetres aproximadament.