L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Diversitat, celebrarà la setmana vinent el Dia de la Visibilitat Lèsbica. L’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, acompanyat de la regidora de Diversitat, Anabel García, i de la presidenta de l’Associació Iris LGTB+, Adela Erades, ha presentat una celebració que té com a acte central el concert que la cantant i compositora alacantina Inma Serrano, qui ha estat presentat el concert que oferirà el divendres 29 d’abril, a les 20.30 hores, en la Plaça Castelar.

Rubén Alfaro ha destacat que la visibilitat és fonamental per a aconseguir la igualtat de totes les persones i posar fi a la discriminació per qüestions d’identitat o de gènere. Per això, per a la nostra ciutat és molt important comptar amb la presència d’una artista com Inma Serrano, que és d’Alacant i compta amb una trajectòria enorme i qui a més arriba a Elda just quan celebra el 25 aniversari de Cantos de sirena, una cançó que va ser un èxit enorme i que la va catapultar a nivell internacional.

El regidor eldense ha explicat que per a nosaltres és un plaer comptar amb la col·laboració d’Inma Serrano per a commemorar un dia en què hem de visibilitzar la igualtat de drets i de llibertats. És molt important comptar amb una banderera com ella en unes activitats impulsades amb sensibilitat des de la Regidoria de Diversitat i amb la col·laboració del col·lectiu LGTBI de la nostra ciutat.

Per part seua, Inma Serrano ha agraït a l’Ajuntament d’Elda, al seu alcalde i a la regidora Anabel García per haver-me convidat i per impulsar la celebració de reivindicacions. És un honor ser ací hui i poder cantar el dia 29, que és el meu. Amb la música intente tendir una mà i que totes les persones es vagen somrients havent passat per un maremàgnum de sensacions i sentiments.

La cantautora alacantina ha afirmat que el fet de ser lesbiana ni et dona ni et lleva, aqueixa és una màxima. L’important és ser coherent amb els sentiments i amb la teua manera de ser. Tot el que es visibilitza és el que no es tem, han treball per nosaltres i nosaltres hem de fer el mateix per la joventut que ve.

Inma Serrano ha dit que les xiques a les quals els agrada una dona en lloc d’un home han de sentir que tenen llibertat i que estan cuidades. A totes les persones que poden tindre reticència i que poden amargar la vida a les seues filles i al seu entorn, els convide que ens coneguen. Procure cantar cançons que ajuden a empatitzar.

Per part seua, Anabel García ha explicat que el Dia de la Visibilitat Lèsbica és molt important per a la diversitat i també per a aconseguir la igualtat dins del col·lectiu LGTB. Entre les activitats que hem organitzat, a més del concert d’Inma Serrano, hi ha un concurs de relats i la presentació del llibre Allò que vam ser, de Martha Lovera. El concert d’Inma Serrano volem que siga una cosa molt íntima i que la gent puga veure-la i escoltar-la, interactuar i per això el públic compartirà l’escenari amb ella.

Finalment, Adela Erades ha explicat que la celebració d’aquest dia s’emmarca en la col·laboració que estem duent a terme amb la Regidoria de Diversitat i des d’iris estem molt contents amb Anabel i amb l’Ajuntament d’Elda perquè compten amb nosaltres i ens demana opinió sempre. És important comptar amb la col·laboració dels ciutadans i ciutadanes a l’hora d’organitzar actes.