El dissabte 20 de març, a les 19.00 hores, Maika Makovski oferirà un concert en el Teatre Arniches, en l’acompanyarà als assistents en un recorregut a través del seu repertori musical elaborat durant els últims anys. Aquesta cita brinda als alacantins l’oportunitat de gaudir del directe d’una de les artistes més polifacètiques del panorama musical espanyol.

De pare macedoni i mare espanyola, Maika va nàixer en 1983 a Palma. Va començar a escriure cançons als dotze anys i a actuar en viu als catorze. Als quinze, va guanyar el seu primer reconeixement professional i els seus primers premis li van ser atorgats l’any 2002, just abans de llançar el seu primer àlbum.

Compositora, instrumentista, cantant, actriu, artista visual i fins i tot presentadora, la reeixida trajectòria de Maika en el món de l’espectacle ve determinada per la seua gran versatilitat per a adaptar-se a tota mena de creacions artístiques. Tot això es pot veure especialment reflectit en la seua carrera musical, en la qual ha demostrat una gran solvència en estils i gèneres molt variats.

Des del seu primer àlbum, ʻKradiawʼ, que va publicar en 2005, Maika va despertar l’interés de la premsa musical nacional, que no va tardar a aventurar el seu posterior èxit establint-la com una de les artistes musicals més prometedores de la seua generació. Gràcies a això, entre 2005 i 2007 va participar en vàries gires amb artistes com Howe Gelb, The Dubliners o The Jayhawks. Durant aquesta etapa, tant el seu primer àlbum ʻKradiawʼ com el seu segon treball, ʻKraj per a Koferotʼ, de 2007, van ser aclamats per la crítica i presentats en directe per diversos països europeus.

En 2009, el llegendari productor musical John Paris, que ha treballat per a artistes com Eels o Tracy Chalpman, va convidar a Maika al seu estudi de Bristol per a gravar ʻMaikaMakovskiʼ, un disc que es publicaria en 2010 i que li va valdre l’aplaudiment de la crítica. Aquest àlbum la va portar de gira juntament amb la seua banda per ciutats com Londres, Nova York, Chicago, Austin i diverses ciutats d’Espanya durant 2010 i 2011. Amb el seu següent treball, ʻDesaparecerʼ, va rebre un premi UFI.

El seu caràcter polifacètic i envolupant l’han portada a treballar com a compositora de bandes sonores de teatre per a Calixto Bieito, col·laborant amb Juan Echanove en la realització de ʻDesaparecerʼ, en el Teatre Romea de Barcelona. Així mateix, també ha participat en la creació de ʻForestsʼ, en el Repertoire Theatre de Birmingham, i de ʻLeonce und Lenaʼ, en el Residenz Theater de Munic.

En aquest directe en el Teatre Arniches, l’artista mallorquina farà gala de la seua versatilitat artística una vegada més, fent un repàs per algunes de les produccions més importants de la seua trajectòria musical. El dissabte 20 de març, durant una mica més d’una hora de concert, podrem veure-la acariciant suaument el piano o entregant-se amb la seua guitarra a la més genuïna música rock. A tot això, cal afegir el privilegi que suposa assistir a una actuació musical d’aquest calibre en el Arniches, la proximitat del qual entre l’escenari i el públic permet crear una atmosfera que facilita de manera inigualable la comunicació dels artistes amb els espectadors.

Les entrades tenen un preu de 14 euros i es poden adquirir ja a través del següent enllaç: https://www.instanticket.es/#/detalle/Makovski@janto_SAB/ARNICHES