La cantautora d’origen uruguaià Inés Saavedra presentarà el seu nou disc, “TERRA”, el pròxim 25 de setembre de 2021 a l’auditori Pedro Vaello del Campello a les 20.30 hores. El concert serà en format banda i el recinte comptarà amb un aforament limitat per a garantir totes les mesures de prevenció i control sanitàries requerides.

“TERRA” suposa el sisé disc de l’artista –el tercer per a adults després de “Les Casualitats no existeixen” i “Blava i Verda”- i amb ell ha volgut realitzar una picada d’ullet a manera d’homenatge tant a Espanya, en general, com a la Comunitat Valenciana, en particular, per ser la terra que li va acollir fa ja 11 anys. Aquest disc suposa, per tant, el tancament a un cicle que es va iniciar fa més d’una dècada quan Inés va deixar la seua Uruguai natal i es va traslladar a Espanya amb el propòsit de viure de la seua música.

L’àlbum està compost per 11 cançons on suma a tota la seua experiència musical la influència dels nous codis culturals i en el qual inclou la seua primera cançó en valencià, “Terra”, que és la que li dóna el nom al disc.

Cançons d’autor pop/folk que li canten al quotidià, a la naturalesa, als seus dubtes i certeses i al seu compromís social relacionat amb la necessitat del feminisme, la tolerància i la responsabilitat individual i col·lectiva.

A més, el seu afany per aportar novetats al sector musical li ha portat a presentar “Terra” en format USB.

Inés Saavedra

Al juny de 2009 s’instal·la a Alacant , on havia fet contacte amb un mánager en la gira de l’any anterior i que li havia organitzat la gira de presentació de la seua 2do . disc, amb el qual s’inseriria en el mig musical del moment

Però malgrat aconseguir una excel·lent crítica de premsa tots els plans es cancel·len quan a fins d’aqueix mateix any, es deslliga la crisi econòmica europea. Nouvinguda amb tota la il·lusió, decideix plantejar-se un nou desafiament mentre la situació millorara, gravant el seu primer disc infantil “Epi epi A!” amb l’única fi de regalar-li’l al seu fillol i al seu nebot en Nadal.

Li aconsellen presentar-ho al públic infantil espanyol, cosa que va fer, al gener de 2010 a l’Auditori Pedro Vaello del Campello en format banda davant un aforament de 700 persones

El disc i les cançons tindran un excel·lent acolliment però s’adona que el format estàndard de banda no li rendia i li proposarà a Mamen García (actriu i clown) muntar una proposta interactiva lúdica i didàctica. Així naix la Companyia Epi epi A! i el Món Epi epi A!

(www.mundoepiepia.com) amb el qual treballen fins al dia de oy fent concerts infantils, contacontes i obres de teatre.

També en 2010 , li conviden a participar amb les seues cançons en el centenari de Miguel Hernández , però decideix fer-lo musicalizando un parell de poemes seus que van agradar moltíssim. A partir de llavors, musicaliza altres poetes de renom i, entorn dels de la Generació del 27, munta una nova proposta musical i teatral acompanyada també per Mamen García, en la qual a més, afig l’enregistrament dels arranjaments musicals en directe.

Amb algunes d’aqueixes poesies musicalizadas i algunes obres instrumentals que també havia compost en aqueixos anys, en 2012 edita “Lletres i Música”.

Amb el temps, s’implica més activament amb organitzacions que promouen la igualtat i la diversitat de la seua zona, com l’ONG LGTBI “Diversitat” i “La Plataforma Feminista d’Alacant”. D’aqueixa implicació sorgeixen cançons reivindicatives com a “Amor és

amor” (amb la qual tanca l’acte del Dia de l’Orgull LGTBI de 2017), “Les coses xicotetes floreixen en la concòrdia” (composta expressament per al 2do . Congrés nacional “Aliances per a una igualtat real”) i “Dones i dones” (amb la qual tanca l’acte pel Dia Internacional de la Dona en diverses ocasions).

Altres notícies

Inés Saavedra: “la canción Terra de mi último disco me permite sentirme perteneciente a la tierra donde ahora vivo y por eso la produzco con letra en valenciano”