El mes de desembre es van comunicar els nominats als Premis Goya 2019. El curtmetratge d’animació 2D, El Olvido dirigit per Xenia Ramat i Cristina Vaello i produït per la productora Horitzó Sis Quinze i la productora independent Bea Martínez ha sigut l’únic treball que té representació alacantina. Un projecte on a més, la productora Horizonte Seis Quince que lidera José Antonio Saura repeteix per segon any consecutiu en la lluita per aquest guardó més important del cinema espanyol.

Es tracta d’un curtmetratge d’animació 2D que busca visibilitzar i honrar la memòria de les més de 300 víctimes que van perdre la vida en el Mercat Central el 25 de maig de 1938 durant la Guerra Civil. Un esdeveniment que en 2018 ha celebrat el seu 80 Aniversari.

A la recerca de cridar l’atenció dels acadèmics i tenint en compte, que el pròxim 14 de gener es tanquen les votacions, s’amplia la campanya i les accions per a visibilitzar aquest curtmetratge entre els alacantins mitjançant els esdeveniments organitzats per la seu de la UA i l’Institut alacantí Juan Gil Albert.

  • Dijous 10 de gener a les 20h en la seu de la UA al carrer Ramón y Cajal, 4 Projecció del curtmetratge i debat posterior amb l’historiador i escriptor Miguel Ángel Pérez d’Oca i la directora Xenia Ramat. Activitat gratuïta.
  • Divendres, 11 de gener les 19:30h en l’Institut alacantí de cultural, realitza sessió Nominats Alacantins als Premis Goya amb la presència de la productora Bea Martínez i la directora Xenia Ramat.

El Olvido és un curtmetratge d’una mica més de 4 minuts de durada que compta amb el suport de la Regidoria de Cultura, en concret l’àrea de Memòria Històrica i ajudes a la producció de l’Institut Valencià de Cultura. Un projecte que va ser presentat en el Mercat Central el passat 25 de maig i en la Gala d’Inauguració del Festival de Cinema d’Alacant.