La Junta Rectora de l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert de la Diputació d’Alacant ha aprovat en la seua última sessió la celebració dels cicles ‘Musicologia a la Casa Bardín’ i ‘Música Jove a la Casa Bardín’. Aquestes activitats, que inclouen en la seua programació cinc concerts i cinc conferències organitzades al costat del Conservatori Superior de Música Óscar Esplá, començaran el mes vinent de febrer.

La vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, qui ha recordat que les accions previstes per a aquest mes de gener s’han ajornat per les restriccions a causa de la Covid-19, ha manifestat que “si les circumstàncies ho permeten, esperem poder arrancar al febrer aquestes propostes del Departament d’Humanitats de l’Institut Juan Gil-Albert per a aquest primer semestre de 2021 amb la qual volem mostrar el talent i el potencial dels nostres joves músics i la gran faena que desenvolupa el Conservatori Óscar Esplá”.

El cicle de conferències ‘Musicologia a la Casa Bardín’ arriba enguany a la seua sisena edició. La proposta tindrà lloc els dies 22 de febrer, 22 de març, 26 d’abril, 24 de maig i 7 de juny amb la intervenció d’estudiants i exalumnes del departament de Musicologia del Conservatori Óscar Esplá, sota coordinació del professorat. “Es pretén així proporcionar un espai públic on puguen exposar les seues troballes i conclusions, a més de servir d’estímul en la seua projecció cultural”, ha destacat Parra.

Per part seua, la V edició de ‘Música Jove a la Casa Bardín’ oferirà una selecció de música en viu els dies 23 de febrer, 23 de març, 27 d’abril, 25 de maig i 8 de juny. La finalitat del programa és donar protagonisme a joves formats en el camp de la música clàssica en la primera fase de les seues carreres musicals. El IAC Juan Gil-Albert va organitzar per primera vegada aquest cicle en 2016 per a facilitar les actuacions en públic d’alumnes del conservatori alacantí.

El Conservatori Superior realitza, sota la coordinació de professors de diferents departaments, la selecció de l’alumnat que participen en cada sessió, preparant i dirigint els seus repertoris. Els recitals o audicions de cambra són un complement pràctic a la formació.