Juan i el Sinc, de Salvador Gómez, és el títol del quadre que centrarà la nova conferència del cicle ‘Descobreix una obra d’art’ organitzat per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. El crític i historiador José Luis Martínez Meseguer oferirà una xarrada hui dimecres, 6 de febrer, a les 19.30 hores a la Casa Bardín. sobre aquesta pintura inspirada en un llibre de Gil-Albert.

L’insigne escriptor Juan Gil-Albert torna a protagonitzar així una sessió del ‘Descobreix’, quan es compleix el 25 aniversari de la seua mort. La seua vinculació Juan i el Sinc es remunta al concurs convocat pel IAC en 2004 per a l’exposició ‘Mirades a Juan Gil-Albert des de l’art i les arts en el centenari del seu naixement’. Llavors, Salvador Gómez va crear aquesta obra a partir d’una frase que va llegir en el llibre de l’autor alcoià Breviarium Vitae: “Tu eres la naturalesa de la qual rebo els efluvis; jo sóc un ser volatizado que sura sobre la penya verge”.

Gómez, llicenciat en Belles arts per la Universitat Miguel Hernández en la qual també va realitzar cursos de doctorat, destaca pel seu estil orientat a la representació del rostre humà. La qualitat de les seues obres ha facilitat el seu desenvolupament als Estats Units, on el seu interés per l’estil pop li va introduir en l’art de carrer -seduït per la idea de posar la seua obra a l’abast del transeünt-, passant del grafiti al street art. Les seues petjades artístiques es poden veure en murs de Nova York, Nova Jersey, Richmond o Miami. Va ser finalista en dues ocasions en el Stencil Art Prize de Sydney i ha participat a més en diverses exposicions individuals i col·lectives.

Per part seua, Martínez Meseguer, membre de la junta directiva de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art, llicenciat en Filosofia i Lletres, màster en Direcció i Gestió Cultural, gestor, historiador, docent, curador independent i comissari en més d’un centenar d’exposicions, és actualment director artístic de les col·leccions privades Ars Citerior i Salmaia i codirector del Festival Internacional de Fotografia de Benidorm.