L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert ha reiniciat les activitats presencials a la Casa Bardín amb els cicles musicals organitzats al costat del Conservatori Óscar Esplá. La primera sessió tindrà lloc aquesta vesprada amb una conferència emmarcada en el programa de Musicologia i hui començarà Música Jove amb un concert a les 19 hores.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha celebrat “que tornem a obrir les portes de l’Institut Juan Gil-Albert per a donar-li projecció a la gran faena que s’està fent des dels conservatoris a fi de potenciar el talent dels nostres joves”.

Estudiants o exalumnes-as del conservatori exposaran troballes i conclusions en Musicologia, com a activitat afegida i millora de la seua formació acadèmica, a més de servir d’estímul en la seua projecció cultural. Sota el títol ‘L’Orfeó Alacant: primera etapa (1901-1918)’, Omayra Terol oferirà hui la primera xarrada de la programació a la qual seguirà ‘Música i màrqueting: la música en els anuncis de Coca-Cola’, de María José Pérez Bueno el 26 d’octubre; ‘Les Lamentacions de Jeremies en la catedral d’Orihuela del compositor Matías Navarro’, d’Emilio Jiménez García el 23 de novembre, i ’Els gojos al Santíssim Crist de la Pau de Sant Joan d’Alacant’, de Beatriz Gascón Gómez, que tancarà el cicle el dia 14 de desembre.

Així mateix, a través del cicle Música Jove, la Casa Bardín es convertirà en escenari per a donar protagonisme a la joventut en el camp de la música clàssica i oferir un espai interpretatiu en la primera fase de les seues carreres musicals. El Conservatori Superior realitza, sota la coordinació de professors de diferents departaments, la selecció d’alumnes que participen en cada sessió, dirigint els seus repertoris i convertint aquestes audicions en un complement pràctic a la seua formació i estudis.

El primer concert tindrà lloc hui dimarts amb peces de Joseph Haydn -Trío en Sol M nº39, Hob. XV:25 “Gypsy”-, Phillipe Gaubert -3 Aquarelles-, José Raúl Llanes –Suite americana- i Beatriz Lockhart –Estampes criolles-. El 27 d’octubre tindrà lloc “Homenatge a Beethoven I”, el 27 de novembre “Homenatge a Beethoven II” i el 15 de desembre “Música de Cambra II”.

Totes les sessions tindran lloc a la Casa Bardín a les 19 hores i l’aforament serà limitat.