L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert va celebrar el 29 de maig el desè aniversari de la Casa Bardín com a seu de l’organisme. Les instal·lacions d’aquest singular edifici del carrer Sant Fernando d’Alacant han sigut durant aquesta dècada l’epicentre de destacades activitats culturals organitzades a nivell provincial en els camps de l’art, la literatura, les humanitats i les ciències socials.

L’acte de commemoració va comptar amb les intervencions del diputat de Cultura, César Augusto Asencio, del director cultural del IAC, José Ferrándiz, i de l’arquitecte de la Diputació, Rafael Pérez, qui va dirigir el procés de rehabilitació de l’edifici. A més, en el transcurs de l’acte es va projectar un audiovisual titulat “IAC Juan Gil-Albert. 10 anys a casa Bardín” que va ser el mateix que es va emetre el dia de la inauguració.

La Casa Bardín va ser construïda en 1901 per la família que li va donar nom, coincidint amb la consolidació de l’expansió urbanística del carrer Sant Fernando. En 2001 la Diputació va adquirir aquest emblemàtic palauet, obra de l’arquitecte Enrique Sánchez Sedeño i autor de conegudes construccions modernistes en la ciutat. Després d’un laboriós procés de rehabilitació, el 29 de maig de 2008 l’edifici va obrir les seues portes al públic com a seu del Gil-Albert i va passar a acollir congressos, debats, exposicions, presentacions i tot tipus d’actes organitzats pel IAC.

Rafael Pérez. Arquitecto Diputación Alicante. Foto: Juanjo Cervetto

Rafael Pérez. Arquitecto Diputación Alicante. Foto: Juanjo Cervetto

La Casa Bardín és una factoria de la creació i recerca cultural, i tal com va assenyalar el seu director cultural, és un espai per als-as artistes i creadors, per als professionals de la recerca i per a la ciutadania que gaudeix de l’oferta proposada.

Si t’ha agradat aquesta resenya, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags #LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtu. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra  Agenda