La Casa Bardín va celebrar el seu desè aniversari com a seu de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert

La Casa Bardín va celebrar el seu desè aniversari com a seu de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert

L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert va celebrar el 29 de maig el desè aniversari de la Casa Bardín com a seu de l’organisme. Les instal·lacions d’aquest singular edifici del carrer Sant Fernando d’Alacant han sigut durant aquesta dècada l’epicentre de destacades activitats culturals organitzades a nivell provincial en els camps de l’art, la literatura, les humanitats i les ciències socials.

L’acte de commemoració va comptar amb les intervencions del diputat de Cultura, César Augusto Asencio, del director cultural del IAC, José Ferrándiz, i de l’arquitecte de la Diputació, Rafael Pérez, qui va dirigir el procés de rehabilitació de l’edifici. A més, en el transcurs de l’acte es va projectar un audiovisual titulat “IAC Juan Gil-Albert. 10 anys a casa Bardín” que va ser el mateix que es va emetre el dia de la inauguració.

La Casa Bardín va ser construïda en 1901 per la família que li va donar nom, coincidint amb la consolidació de l’expansió urbanística del carrer Sant Fernando. En 2001 la Diputació va adquirir aquest emblemàtic palauet, obra de l’arquitecte Enrique Sánchez Sedeño i autor de conegudes construccions modernistes en la ciutat. Després d’un laboriós procés de rehabilitació, el 29 de maig de 2008 l’edifici va obrir les seues portes al públic com a seu del Gil-Albert i va passar a acollir congressos, debats, exposicions, presentacions i tot tipus d’actes organitzats pel IAC.

Rafael Pérez. Arquitecto Diputación Alicante. Foto: Juanjo Cervetto

Rafael Pérez. Arquitecto Diputación Alicante. Foto: Juanjo Cervetto

La Casa Bardín és una factoria de la creació i recerca cultural, i tal com va assenyalar el seu director cultural, és un espai per als-as artistes i creadors, per als professionals de la recerca i per a la ciutadania que gaudeix de l’oferta proposada.

Si t’ha agradat aquesta resenya, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags #LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtu. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra  Agenda

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X