“La casa de Bernarda Alba” és última funció teatral de Produccions Faraute (Companyia Miguel Narros) amb la direcció de José Carlos Plaza. L’obra que compta amb un estupend elenc de huit actrius adobades en els escenaris teatrals, però també en cinema i televisió, podrem gaudir-la hui dissabte 6 de novembre a les 19’00 h.

Per als amants del teatre, José Carlos Plaza no necessita presentació. És un dels directors més prestigiosos de l’escena nacional —Premiat en tres ocasions amb el Premi Nacional de Teatre— i per a aquest muntatge, s’ha envoltat d’un esplèndid elenc d’actrius que encarnen l’univers que Lorca va recrear per a aquesta tragèdia rural que ha arribat fins als nostres dies mantenint l’essència com tot bon clàssic. Des de la seua estrena a l’Argentina en 1945, amb Margarita Xirgú com a cap de cartell, La Casa de Bernarda Alba és segurament, l’obra de teatre de Lorca més coneguda i representada en el món.

Amb La Casa de Bernarda Alba, ens submergim en una realitat que hui dia resulta impensable: la mort exigia un dol rigorós per als familiars del difunt i si eres dona, pràcticament quedaves condemnada a l’aïllament per anys. Una mort en vida. La defunció de l’espòs de Bernarda, obliga a complir dol de huit anys per a ella i les seues cinc filles. Recloses a casa, intentaran aferrar-se al clau cremant que done ales als seus desitjos d’escapar i que està representat per Pepe “el Romà”, símbol del nou patriarcat que substituirà a l’anterior. En el text lorquià, Bernarda Alba és la representació d’aquesta moral exacerbada, però també d’aquella sentència demolidora, el “què diran” que tantes vides ha condemnat a la infelicitat amb dues úniques paraules. El pes de la moral ha caigut sempre de manera desigual i històricament ha sigut la dona l’obligada a suportar la seua major càrrega.

LA CASA DE BERNARDA ALBA de Federico García Lorca

Direcció: José Carlos Plaza

Amb Ana Fernández, Ruth Gabriel, Bonica Martínez, Zaira Montes, Rosario Pardo, Montse Peidró, Marina Salas i Consuelo Trujillo

Duració: 1 hora i 20 minutos sense descans

Dissabte 6 de novembre 2021 19’00 hores.

TEATRE CHAPÍ.