“Fins que ha sigut possible”. Així, amb aquesta escarida frase, resumeix la regidora de Cultura del Campello, Dorian Gomis (PP), la que qualifica de “trist però necessària decisió” de tancar totes les instal·lacions culturals del municipi (Casa de Cultura i Biblioteca pública Rafael Altamira) a les 8 de la vesprada, desallotjant als usuaris mitja hora abans per a procedir a la seua desinfecció.

Es respon així al decret signat per l’alcalde Juanjo Berenguer, consensuat entre els tres partits que conformen l’equip de govern (PP, Cs i Vox), per a fer front a l’avanç del coronavirus en el municipi. Queden ajornats, doncs, tots els espectacles públics programats per al que resta de gener, i s’està a l’espera de possibles modificacions o reobertura segons evolucione la pandèmia.

El decret entra en vigor ja, cosa que significa que la representació anunciada de la companyia “Vol’e Temps”, encarregada de representar “Distans” a les 19.30 hores, se suspén fins que siga possible la seua reprogramació.

De la mateixa manera, els assajos d’associacions, col·lectius culturals i agrupacions teatrals i musicals s’hauran d’ajustar als nous horaris, de manera que a les 19.30 hores han de finalitzar la seua activitat. La regidoria de Cultura lamenta la situació, però participa sense ambages en la consigna que la salut de tots “és i serà sempre el primer”.

“El nostre suport al món de la cultura és inequívoc, i que tots donen per segur que tornarem a estar operatius quan la situació ho permeta”, emfatitza Dorian Gomis.