La Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi acull hui 3 de novembre, a les 20 hores, una lectura dramatitzada de la coneguda obra ‘Don Juan Tenorio’, de José Zorrilla. Aquesta representació s’emmarca en la celebració de la festivitat de Tots els Sants i naix fruit de la col·laboració entre les companyies Alpí Teatre, Catarsis i Tossal Teatre.

“Es tracta d’una versió abreujada que respecta el text de l’autor, els seus versos més coneguts i tota l’essència dels seus personatges”, ha destacat el regidor de Cultura de l’Alfàs, Manuel Casado.

El muntatge mescla la lectura dramatitzada amb la interpretació tradicional, en una proposta àgil i entretinguda en la qual es gaudeix de la bellesa dels versos i la veu dels actors i actrius, amb vestuari i attrezzo original del segle XVI. El repartiment està format per Paquita Rodríguez, Ricardo Molina, Javier López, Nicolás Pardo, Manuel Palazón, Ana M.ª Sanz i Rose-Marie Speckens.

Segons ha explicat Ricardo Molina, director de Alpí Teatre, “en el segle XX, en la festivitat de Tots els Sants, era molt habitual representar l’obra teatral ‘Don Juan Tenorio’ i nosaltres ens hem proposat recuperar aqueixa tradició, que ara es desconeix per la cultura anglosaxona de l’Halloween”.

La companyia Alpí Teatre, abans coneguda amb el nom d’Arabí Teatre, es va fundar en 2013. Una companyia jove que destaca per la seua aposta pels clàssics i pel seu caràcter solidari, ja que col·laboren amb tota mena d’ONGs i associacions aportant el seu talent sobre l’escenari per a contribuir en projectes socials.